Lielas jēgas nav: pašu gatavotās matu maskas krāsotiem matiem dos vien īslaicīgu efektu
foto: Shutterstock
Gatavojot pašgatavotās matu maskas, svarīgi nelietot produktus, ko pēc tam grūti izmazgāt, piemēram, olas baltumu, maizi, eļļu u. c.
Skaistums
2023. gada 13. septembrī, 09:59

Lielas jēgas nav: pašu gatavotās matu maskas krāsotiem matiem dos vien īslaicīgu efektu

"100 Labi Padomi"

Pašu gatavota matu kosmētika ir lieliska iespēja aizstāt rūpnieciski ražotus matu kosmētikas līdzekļus un ļaut matiem un galvas ādai no tiem atpūsties. Tiesa, labāko efektu tās dos, ja mati ir dabīgi, nekrāsoti.

Lielas jēgas nav: pašu gatavotās matu maskas krāso...

Atvaļinājuma laikā var paeksperimentēt ar dabīgajām matu maskām, sastāvdaļas meklējot virtuvē vai dārzā. Ķīmiski apstrādātiem, balinātiem un krāsotiem matiem tās dos īslaicīgu efektu, tikai līdz nākamajai matu mazgāšanai, toties dabīgiem, nekrāsotiem matiem šādas maskas ir labi piemērotas.

Pašu gatavota matu kosmētika ir lieliska iespēja aizstāt rūpnieciski ražotus matu kosmētikas līdzekļus un ļaut matiem un galvas ādai no tiem atpūsties. Bet svarīgi nelietot produktus, ko pēc tam grūti izmazgāt, piemēram, olas baltumu, maizi, eļļu u. c. Gaišu, balinātu matu īpašniecēm jāuzmanās arī no dažādiem augu novārījumiem, kas matus var iekrāsot pat zaļganus.

foto: Shutterstock

Matu masku pagatavošanā priekšroku dod šķidriem skābpiena produktiem – paniņām, kefīram, rūgušpienam, arī krējumam. Tos var bagātināt ar blendētām ogām vai augļiem (labāk izmantot to sulu, jo biezumi pēc matu izskalošanas var aizsprostot caurules), medu, raugu, kādu pilienu eļļas utt. Paturi masku matos 20–30 minūtes un pēc tam rūpīgi izskalo. Skalojamo ūdeni bagātini ar kādu skābenu sulu – citronu, jāņogu vai citu, jo skāba vide sakļauj matu zvīņas un padara matus gludākus, elastīgākus un mirdzošākus.