foto: Shutterstock
Trīs ikrīta paradumi, kas negatīvi ietekmē veselību un vispārējo pašsajūtu
Dzīvesstils
2023. gada 18. jūlijs, 21:13

Trīs ikrīta paradumi, kas negatīvi ietekmē veselību un vispārējo pašsajūtu

Jauns.lv

Eksperti nosaukuši galvenās rīta kļūdas, kas var sabojāt ne tikai jūsu dienu, bet arī veselību.

Atteikšanās no brokastīm var izjaukt jūsu vielmaiņu, palēnināt iekšējo orgānu darbību, atņemt jums spēkus un negatīvi ietekmēt emocionālo stāvokli, raksta "MixNews".

Noskaidrots, ka cilvēki, kuri ēd no rīta, ātrāk dedzina kalorijas un bija mazāk tendēti uz liekā svara veidošanos. Turklāt šiem cilvēkiem glikozes līmenis asinīs ir kļuvis zemāks.

Tāpat zinātnieki paziņojuši, ka cilvēkiem, kuri izlaiž brokastis, ir paaugstināts risks nomirt no sirds un asinsvadu slimībām.

Kafija pirms ēšanas negatīvi ietekmē kuņģa darbību. Turklāt britu zinātnieki noskaidrojuši, ka melnā kafija ietekmē glikozes līmeni asinīs. Tāpēc pirms brokastīm to nevajadzētu dzert. Labāk iedzert tasīti vai divas maltītes laikā vai pēc tās.

Sulu brokastīs mediķi uzskata par sliktu risinājumu, īpaši, ja runa ir par veikala sulām no pakām. Šādā dzērienā ir maz vitamīnu un vērtīgu mikroelementu, taču pie tam tie satur daudz cukura.

Šādu dzērienu lietošana no rītiem palielina diabēta attīstības risku, noskaidrojuši zinātnieki. Tāpēc sulu vietā pēc brokastīm labāk apēst nedaudz ogu vai augļu.