foto: Shutterstock
Kur nodot lietotu, bet labu apģērbu?
Pirms nolem apģērbu atdot kādam citam, rūpīgi izvērtē atdodamo mantu kvalitāti.
Dzīvesstils
2023. gada 27. jūnijs, 05:55

Kur nodot lietotu, bet labu apģērbu?

"100 Labi Padomi"

Ja pēc skapja revidēšanas uzradušās drēbes, kas pašiem vai ģimenes locekļiem vairs neder, taču ir pietiekami labā stāvoklī, lai tās valkātu kāds cits, meklē apģērbam jaunu īpašnieku!

Pirms tam rūpīgi izvērtē atdodamo mantu kvalitāti – vai tiešām kāds cits gribēs vilkt drēbes ar neizmazgājamiem pleķiem, caurumiem, bikses ar izstaipītiem ceļgaliem un saplīsušu rāvējslēdzēju? Ja saproti, ka apģērbs tiešām vairs nav valkājams, nodod to speciālos konteineros tekstila pārstrādei, kas izvietoti lielākajās Latvijas pilsētās.

Ziedo labdarības veikalam. Daļu drēbju labdarības veikalos pārdod, lai segtu veikalu uzturēšanas izmaksas, pārējo ziedo dažādiem sociāliem projektiem. Tādējādi apģērbs nonāk pie tiem, kam tas nepieciešams visvairāk, piemēram, bērnunamu vai sociālās aprūpes iestāžu iemītniekiem. Nesot savas mantas uz labdarības veikalu, tu pretī nesaņemsi finansiālu atlīdzību, taču iegūsi gandarījumu, ka vari kādam palīdzēt.

Sociālais dienests un draudze. Painteresējies, vai tuvumā esošais sociālais dienests vai baznīcas draudze pieņem šāda veida ziedojumus. Bieži vien tieši tur vēršas cilvēki, kam nepieciešams šāda veida atbalsts.

Palīdzība ukraiņiem. Daudzās pilsētās ir palīdzības centri Ukrainas iedzīvotājiem, kuri pašlaik dzīvo Latvijā. Tāpat brīvprātīgie vāc ziedojumus, kas pēc tam ceļo uz Ukrainu. Sameklē šādu atbalsta punktu un uzzini, kuras no tev nevajadzīgajām lietām būs noderīgas citiem.

Sociālie tīkli. Facebook ir daudzas grupas, kurās cilvēki atdod un vēlas iegūt gan grāmatas, gan mēbeles, gan apģērbu. Ja vēlies piedāvāt kādam savas drēbes vai apavus, pievienojies šādai grupai un ievieto sludinājumu.

foto: Shutterstock

Mantu apmaiņu ballītes. Ja pazīsti vēl kādu, kurš ir revidējis skapi un nezina, kur labās drēbes likt, sarīko mantu apmaiņas ballīti. Nepieciešama pasākuma vieta, draudzenes un paziņas un drēbes, kas pašām vairs neder, nepatīk vai netiek valkātas. Šādas tikšanās bieži vien izvēršas par jautru pasākumu, kura laikā apstiprinās senais teiciens – kas vienam lieks, otram prieks!

 

Tēmas