Mātes dienas festivāls 2023

Šodien, 13. maijā, norisinājās pirmais Mātes dienas festivāls – tie ir īpaši mammām veidoti svētki, kas iecerēti kā ikgadēja tradīcija ...

gallery icon
39
Dzīvesstils
2023. gada 13. maijs, 17:11

Tā Rīgā norisinājās pirmais Mātes dienas festivāls. Sirsnīgi FOTO

Jauns.lv

Šodien, 13. maijā, norisinājās pirmais Mātes dienas festivāls – tie ir īpaši mammām veidoti svētki, kas iecerēti kā ikgadēja tradīcija mammu lutināšanai un godināšanai. Pasākums dienas garumā notika Rīgā, Hanzas peronā.

“Mātes dienas festivāls Latvijā notiek pirmo reizi – vēlamies pateikt mammām paldies par rūpēm, beznosacījuma mīlestību un citiem neredzamo darbu, ko viņas veic dienu no dienas. Tāpēc šis festivāls ir veidots kā īsta atpūtas un lutināšanas diena īpaši mammām,” stāsta pasākuma rīkotāja, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

Mammas pasākumā tika sagaidītas ar skaistām dāvanām – egļu stādiem no Kalsnavas kokaudzētavas, dzirkstošo vīnu un šokolādi. Pasākumā mammas var piedzīvot dažādas relaksējošas un arī izglītjošas aktivitātes, piemēram, baudīt un apgūt rokas masāžu un sejas jogu, saņemt sava imidža konsultācijas un pat sagrimēties, pagatavot rotas kopā ar Agnesi Zeltiņu, mācīties gatavot ķermeņa skrubjus, mājas aromātus un pat hotdogus un “Latte Art”. 

Tāpat Mātes dienas festivālā māmiņas sirsnīgi sveic un uzstājas Ance Krauze, Olga Rajecka un Rihards Lepers, iedvesmas lekcijas vada psiholoģe un attiecību speciāliste Kristīne Balode, psihoterapijas speciāliste Aina Poiša, aktrise Agnese Zeltiņa un pašizausgmes koučs un kārtošanas speciāliste Dana Gulbe. Dienas garumā ir iespēja piedalīties arī praktisko padomu lekcijās, kur, piemēram, apgūt, kā pareizi veicama ikmēneša krūšu pašpārbaude, kā izvēlēties sev atbilstošākās krāsas apģērbu, kā dažādi dzērieni ietekmē mūsu veselību, fizisko formu un izskatu.

Mātes dienas festivālā bija iespēja piedalīties arī lielā laimes rata balvu izlozē – laimes ratu laimestu kopējā vērtība pārsniedz 3000 EUR. 

Vairāk informācijas par Mātes dienas festivālu www.matesdiena.lv