Svaiga pieeja – 5 vieglas idejas, ko ēst pavasarī
Zupas var atsvaidzināt ar košiem agrajiem dārzeņiem vieglā buljonā. Centieties radīt vieglu atsvaidzinošu efektu, nevis pārāk piesātinātu košumu.

Svaiga pieeja - 5 vieglas idejas, ko ēst pavasarī

Jauns.lv

Ja sātīgās ēdienreizes ir apsveicamas aukstajās dienās, tad pavasarī prasās kaut kas vieglāks. Pavasaris ir lielisks laiks, lai mainītu savus ēšanas paradumus.

Svaiga pieeja – 5 vieglas idejas, ko ēst pavasarī...

Košās zupas

Karstās zupas mūs vēl arvien priecē, īpaši, ja tās ir atsvaidzinātas ar košiem agrajiem dārzeņiem vieglā buljonā. Centieties radīt vieglu atsvaidzinošu efektu, nevis pārāk piesātinātu košumu. Pasniedziet zupas ar pildītām pankūkām vai sagrieztiem svaigiem zaļumiem. Kad ārā laiks ir siltāks, sāciet gatavot aukstās zupas, izmantojiet pavasara zaļumus un jaunos dzinumus.

Tvaicējiet

Tvaicēšana ir lielisks paņēmiens, lai pagatavotu vieglus un veselīgus ēdienus. Tvaicējiet zivi, vistu, follijā ietītus dārzeņus, lai saglabātu pēc iespējas piesātinātāku garšu. Pievienojiet lauru lapu, maurlokus, pētersīļus, fenheļa jaunos dzinumus. Citrona šķēlītes, laima vai apelsīna miziņas, lociņi un ingvers ir lieliskas garšas piedevas.

Vieglie gulaši

Izvēlieties mīkstu gaļu, zivis, vistu vai jūras veltes, kuras ir paredzētas cepšanai uz pannas. Sīkstā gaļa ir stundām ilgi jācep cepeškrāsnī. Apcepiet lociņus kopā ar seleriju un burkāniem. Pēc tam pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Izmantojiet sidru, baltvīnu un vistas buljonu, lai pagatavotu vieglās mērces un gatavošanas beigās pievienojiet agros pavasara dārzeņus, kraukšķīguma saglabāšanai. Tā vietā, lai mērces konsistenci padarītu biezāku, izmantojot kartupeļu cieti vai miltus, pavāriet ēdienu uz pannas, lai saglabātu garšas koncentrāciju. Ja vēlaties, varat pievienot vienu ēdamkaroti saldā krējuma.

Ātrā apcepšana

Jēra, vistas un pīles fileja ir ideāli piemērota cepšanai vokpannā kopā ar plāni sagrieztiem agrajiem pavasara dārzeņiem. Mazliet gaļas un daudz dārzeņu atsvaidzina pusdienas, padara tās vieglākas. Pasniedziet kombinācijā ar aromātiskām eļļām, ķiplokiem, čili pipariem un citrona šķēlītēm, vai arī pasniedziet gaļu uz šķīvja, kurš ir noklāts ar salātu lapām.

Cepta gaļa

Karbonādi, fileju vai steiku iemarinējiet olīveļļā, kurai ir pievienoti ķiploki un apelsīnu miziņa, vai sulā ar pāris pilieniem balzametiķa, pēc tam grilējiet. Pasniedziet ar asām mērcēm, piemēram, ar dabīgo jogurtu, kuram pievieno dažādus zaļumus. Varat pamēģināt pievienot skābenes, maurlokus un piparmētru.

Jēra gaļu cepiet traukā, kurā ir ielikts rozmarīns un veselas ķiploku daiviņas aromātam. Cepta vista kļūs vēl gardāka, ja tās gatavošanas procesā izmanto citrona gabaliņus un lauru lapas. Piedevā pasniedziet jaunos kartupeļus.

BonAppetit.lv / Foto: Vida Press