foto: Shutterstock
13 gadu vecā lietuviešu pusaudze slimnīcā dzemdējusi mazuli
Bērni
2023. gada 16. marts, 10:24

13 gadu vecā lietuviešu pusaudze slimnīcā dzemdējusi mazuli

Jauns.lv

Panevēžas Republikāniskajā slimnīcā (Lietuvā) par māti kļuvusi 13 gadu vecā meitene, kuras grūtniecība šokēja daudzus. Pēc Lietuvas Bērnu tiesību aizsardzības dienesta rīcībā esošajām ziņām, jaunā māmiņa un mazulis jūtas labi. Kad abi būs atguvuši spēkus pēc dzemdībām, viņi dosies pie pagaidu aizbildņiem, ziņo Tv3.lt.

Notiks arī amatpersonu rosinātā papildu izmeklēšana. Tagad, kad bērns ir piedzimis, tiks noteikta viņa paternitāte ar DNS palīdzību. Tad arī tiks noskaidrots, kurš ir mazgadīgās meitenes izvarotājs. Pagaidām amatpersonām ir aizdomas, ka meitenīti, kura ir cilvēks ar īpašām vajadzībām, jau no 11 gadu vecuma izvarojis viņas radinieks. 

Šis ārkārtējais gadījums, kad grūtniecība iestājusies mazgadīgai meitenei, nonācis arī likumsargu uzmanības lokā. Kamēr tiesībsargājošās iestādes izmeklē nozieguma apstākļus, bērnu tiesību aizstāvji nodarbojas ar to, kā radīt labvēlīgus apstākļus jaunajai māmiņai un viņas mazulim.

"Tā kā māmiņa ir nepilngadīga, mazulim nepieciešama pilngadīga persona, kas varētu par viņu parūpēties, tāpēc sazināsimies ar pašvaldību un lūgsim, lai mazulim tiek iecelts aizbildnis un noteikt pagaidu aizbildnība," TV3.lt komentē Panevēžas bērnu tiesību aizsardzības nodaļas vadītāja Žaneta Ginaite, medijiem apstiprinot - viņu rīcībā esošā informācija liecina, ka māte un jaundzimušais jūtas labi.

No slimnīcas māte ar bērnu atgriezīsies pagaidu aizbildņu mājās, kur speciālisti viņu ievietoja pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka noticis dzimumnoziegums pret mazgadīgu personu. "Mūsu mērķis ir, lai nepilngadīgā māte nebūtu šķirta no mazuļa, lai viņi dzīvotu kopā," uzsver Ginaite. Ja apstiprināsies amatpersonu aizdomas, ka mazo meiteni izvarojis radinieks, viņam draud līdz pat 15 gadu cietumsods.

Jauns.lv jau rakstīja par nebijušo gadījumu Lietuvas mazpilsētā, kļuva zināms par 13 gadu vecās meitenes grūtniecību. Šis gadījums ne tikai satrauca vietējos sociālos darbiniekus un bērnu tiesību aizstāvjus, bet arī izpelnījās plašāku sabiedrības uzmanību.