Frī kartupeļi nav no veselīgajiem ēdieniem, tomēr dažkārt gribas panašķoties.
Kā izcept garšīgus frī kartupeļus - recepte
Šobrīd aktuāli domāt par veselīgas maltītes pagatavošanu, tomēr dažreiz kārojas apēst kaut ko no "neveselīgā gala", piemēram, kartupeļus "frī".
Patiesībā šī garduma pagatavošana ir pavisam vienkārša. Kartupeļus nomizo, sagriež apmēram 1 cm biezos salmiņos. Salmiņus labi nomazgā tekošā ūdenī un nosusina.
Cep katlā ar eļļu apmēram 6 - 7 minūtes 190*C. Tad notecina lieko eļļu un cep kartupeļus vēlreiz apmēram 5 minūtes, kamēr tie paliek zeltaini.
Vēlreiz notecina lieko eļļu, pārkaisa sāli un pasniedz.
Mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock