Inga Tropa: "Man šobrīd ir mīlestības piepildītas attiecības"
Intervijas
2023. gada 6. janvāris, 17:40

Inga Tropa: "Man šobrīd ir mīlestības piepildītas attiecības"

Žurnāls "OK!"

Aktrise un režisore Inga Tropa dzīvē tik daudz ko jau piedzīvojusi un savu pieredzes jūtību rūdījusi, kļūstot par ārkārtīgi interesantu mākslinieci. Žurnāla OK! aktuālajā numurā viņa atklātā sarunā atzīstas, ka neilgi pēc šķiršanās ar mākslinieku Miķeli Fišeru negaidīti uzsākusi jaunas attiecības.

"Man šobrīd ir mīlestības piepildītas attiecības. Un tās nāca brīdī, kurā to vismazāk gaidīju. Neilgi pēc šķiršanās (ar mākslinieku Miķeli Fišeru – red.). Negaidīti, jo, pazīstot sevi, es jau zināju, cik ļoti pieķeros cilvēkam. Manī ir ļoti liela daļa, kas no visas sirds tic – šis būs līdz mūža galam. Un tad ir īpaši sāpīgi saprast, ka ceļi tomēr šķiras. Un ir daļa manis, kas tad ļoti, ļoti sēro. Kad pirmo reizi to piedzīvoju, es ļoti ilgi sēroju, man bija ārprātīgi grūti. (..) Kad beidzās attiecības ar Miķeli, domāju: Inga, vai tiešām tu atkal tik ilgi sērosi? Un sapratu – jā, man sāp, ir jāizsēro. Atkal bija laiks, kurā biju viena. Bet šoreiz es neuzliku sev nekādus termiņus, domāju – ja būs, tad būs. Un, pavisam negaidot, vasarā starp daudzajiem darbiem es sapratu, ka esmu satikusi cilvēku, ar kuru izjūtu dziļu vēlmi pabūt vēl mirkli kopā. Vēl mazliet ilgāk parunāt, nu vēl mazliet… Tas notika darba projekta laikā, man nācās pārkāpt kaut kādus pašas izdomātus tabu, ka darbā jau nu gan ne. Bet es arī negribēju šim visam pretoties. Ja ir sajūta – šis ir mans cilvēks, tad jāļauj tam notikt. Tas izvērtās skaistā attiecību uzplaukumā, lieliskā darba procesā, un tā mēs joprojām katru dienu mostamies kopā. Tas man ir kā liels brīnums katru dienu. Pamostos – mēs joprojām esam kopā, un es ļaujos šim mirklim, kurā ir tik labi," intervijā saka Inga Tropa. Viņa stāsta arī par sāpīgu dzīves notikumu, kas spēcīgi ietekmējis personību, par piedošanu sev un nepadošanos. Daudz pārdzīvojumu, sāpju un gaišuma vienlaikus.

Vēl žurnālā: 

* intervija ar Polijas vēstnieci Latvijā Moniku Mihališinu, kura no sirds iemīlējusi mūsu valsti un valodu, pētījusi mūsu kultūru un Latvijā jūtas kā mājās. “Šī ir brīnumaina zeme – te ir tik daudz dabas kā laikam nekur citur Eiropā. Rīga ir ļoti skaista, arī vairākas citas pilsētas. Man ir pazīstami poļi, kuri brauc šurp katru vasaru, un es nepazīstu nevienu, kurš negribētu Latvijā atgriezties,” viņa saka.
* saruna ar kinorežisoru Juri Pošku un aktieri Andri Keišu par gaidāmo filmu Saule spīd 24 stundas, kas uz ekrāniem nonāks martā. Keišs iejuties galvenā varoņa tēlā un sauc to par savu līdz šim labāko kinolomu.
* Īsta krāsu terapija un pamatīga deva iedvesmas garantēta sarunā ar enerģisko, košo un drosmīgo mākslinieci Amaliju Andersoni. No Amalijas darbiem nav iespējams atraut acis, tie burtiski hipnotizē ne tikai ar košajiem toņiem, bet arī ar eksotiku un pozitīvismu.
* Stāstu par aktieri Dominiku Vestu, kas esot pārāk harizmātisks prinča Čārlza lomai seriālā Kronis. Viņš divreiz skrējis Pamplonā kopā ar vēršiem, nodarbojas ar labdarību, mēdz bieži lamāties, nožēlo, ka savulaik nav pievienojies skautiem, un sajūsminās par gleznu Vistlera māte.  Dominika dzīve esot mainījusies brīdī, kad viņš nogaršojis sidru…
* Vai esi dzirdējusi par izaicinājumu „Neapēd zemeslodi”? Vairāk stāsta Katrīna Krīgere, biedrības „Dzīvnieku brīvība” vadītāja.
* Kontrabasistes un grupas „Dagamba” dalībnieces Alises Brokas laimes deva.
* Slavenas modeles un viņu meitas. Pagājušā gadsimta 80. un 90. gadi kļuva par supermodeļu laikmetu, kad skaistās modeles nereti apjūsmoja vairāk nekā tērpus, ko tās demonstrēja. Viņu meitas iet to pašu karjeras ceļu mūsdienās, sasniedzot vēl augstākas virsotnes.
* Zvaigznes stils. Aktrise Dženna Ortega uzmirdzēja pagājušā gada nogalē pēc Tima Bērtona seriāla „Wednesday” nonākšanas straumēšanas platformā „Netflix”. Seriāls veidots pēc Adamsu ģimenes motīviem un strauji sagrāva visus platformas filmu un seriālu straumēšanas rekordus, no troņa gāžot „Stranger Things” 4. sezonu. Dženna atveido sadistisko taisnības cīnītāju Vendsiju un tagad ir zvaigzne numur 1.
* Šī gada ievērojamākās tendences skaistumkopšanā. Pasaulē pazīstamākie skaistuma eksperti un skaistuma tendenču apskatnieki ir izpētījuši, kādas grima, ādas kopšanas, matu sakārtojuma un manikīra tendences pasauli pārņems 2023. gadā. Varbūt laiks kaut ko pamainīt un ļauties jaunajām modes vēsmām?
* Sīrietis Fahads Almazirli ar sievu un pieciem bērniem Latvijā dzīvo jau četrus gadus. Lielākie bērni iet skolā, mazākais – bērnudārzā, sieva rūpējas par mājas soli, bet Fahads strādā. Visi runā latviešu valodā. Bērni plūstošāk, bet arī Fahadu var viegli saprast. Mājas, valoda un darbs ir viss, kas vajadzīgs, lai uzsāktu dzīvi Latvijā, – uzskata Fahads. Viņam tas viss ir, lai gan starta kapitāls nebija lielāks kā citiem bēgļiem. Kad bija jāpamet patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs “Mucenieki”, septiņu cilvēku ģimenes ikmēneša ienākumi bija 400 eiro bērnu pabalstos. Nebija ne jausmas, kur viņi dzīvos, kad un vai vispār atradīs darbu. Taču, salīdzinot ar nāves briesmām jūrā, ko viņi piedzīvoja bēgļu gaitās, šī jau šķita risināma situācija.
* Dzīve būtu tik vienkārša, ja bērni darītu to, ko mēs vēlamies, un tad, kad mēs to vēlamies, vai ne? Bet tas nav audzināšanas mērķis, tam nevajadzētu tādam būt. Psiholoģe Ilze Ušacka stāsta, kā izaudzināt emocionāli veselu bērnu.
* Izdegšanas sindroms šodien ir sastopams visai bieži, turklāt nereti tas jau robežojas ar vieglu depresiju. Tas nozīmē, ka, lai cilvēks spētu tikt galā ar ikdienas pienākumiem, darbiem un atbildību, organisms jau zināmu laiku meklē papildu resursus. Kā sevī pamanīt izdegšanas pazīmes, apstāties un pilnvērtīgi atpūsties, stāsta psiholoģe Evita Štāla. 
* Idejas. Ar ko sākt, izvēloties augus savās mājās.
* Smiltsērkšķu siera kūka un citas Māras Ziemeles receptes. Māra šobrīd ir viena no populārākajām ēdienu blogerēm Latvijā, un viņas Instragram kontam @edamskaisti ir gandrīz 35 000 sekotāju. Tas viss sasniegts tikai divu gadu laikā! Māra ir pārliecināta, ka viņas veiksmes atslēga slēpjas recepšu vienkāršībā, skaisti pasniegtā un gardā ēdienā.
* Ko lasa teātra un kino režisore Krista Burāne?