Bērni

Ko iesākt ar izvēlīgu bērndārznieku - kulināres Annas Pannas padomi

Jauns.lv

Kulināre, pavārgrāmatu autore un veselīga uztura blogere Anna Birmane, kas vēl ne tik sen bija vairāk pazīstama kā kūku pavēlniece Anna Panna, tagad kanāla "STV Pirmā!" raidījumā "Māmiņu klubs" atzīst, ka saldumi viņai joprojām ļoti garšo, bet beidzamajā laikā viņa apzināti vairāk pievērsusies pilnvērtīgam, veselīgam uzturam.

Ko iesākt ar izvēlīgu bērndārznieku - kulināres An...

Līdzīgi kā daudzām māmiņām, Annai šobrīd viens no lielākajiem izaicinājumiem ir veselīga uztura paradumus ieaudzināt arī savai piecgadīgajai meitiņai. Un pat tādai ēdienu ekspertei brīžam ar bērndārznieka kaprīzēm nav nemaz tik viegli tikt galā.

“Es saku vecākiem “vienkārši pieejiet tam visam vieglāk”, kaut gan es labi zinu, ka tas nav nedz viegli, nedz vienkārši... Bērni pirmkārt ir vecāku spogulis – ja mēs paši neēdam nemaz tik veselīgi, mēs nevaram to prasīt no bērna," saka Anna.

"Būs arī periodi, kad bērns gribēs tikai pārslas ar pienu vai makaronus ar sieru, jo tas ēdiens tobrīd ir topā viņa grupiņā, visi viņa biedri to ēd.

Ko varu ieteikt – mēģiniet izturēt šos periodus, un tomēr turpiniet gatavot pilnvērtīgas maltītes, lai arī brīžam šķiet, ka visi jūsu pūliņi ir veltīgi. Vai iedodiet reizi pa reizei tos makaronus, nekas briesmīgs nenotiks. Galvenais - pievērsiet uzmanību produktu kvalitātei. Tie paši pelmeņi, piemēram, ir pieejami arī ļoti labā izpildījumā, ar labu gaļu," norāda kulināre.