Kāpēc veidojas celulīts, un ko darīt, lai to mazinātu?
Skaistums
2022. gada 22. jūlijs, 13:50

Kāpēc veidojas celulīts, un ko darīt, lai to mazinātu?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Celulīts ir viena no izplatītākajām un netīkamākajām ķermeņa estētikas problēmām, ar ko saskaras un cīnās liela daļa sieviešu. Iemesli, kāpēc celulīts vairāk skar tieši sievietes, ir saistīti ar organisma uzbūves, vielmaiņas un hormonālajām īpatnībām. Būtībā celulīts ir zemādas struktūras pārmaiņas, kuru dēļ tauku šūnas izspiežas ādas virspusē un veido celulītam tik raksturīgos ādas nelīdzenumus.

Kur visbiežāk veidojas celulīts?

Visvairāk celulīts veidojas tajās zonās, kuras aktīvāk ietekmē nevēlamie un celulītu veicinošie faktori, piemēram, vājāka asins cirkulācija un limfas plūsma.

Visbiežāk celulīts tiek novērots tieši uz kājām – gurniem, augšstilbiem, sēžas, kur redzama “apelsīna miziņa”. Tāpat arī izplatīts ir celulīts uz vēdera, kur parasti arī uzkrājas liekie kilogrami. Tomēr jāatgādina, ka celulīts nav tikai apaļīgo cilvēku problēma.

Celulīts veidojas arī slaidiem cilvēkiem, kuriem nav redzams neviens lieks kilograms. Tāpēc jāsaprot, ka šī ir kompleksa problēma, kuru ietekmē ļoti daudzi faktori.

Kāpēc veidojas celulīts?

Celulīta veidošanās iemesls nav tikai viens. Tā ir kompleksa situācija, kas ietver gan ģenētiku, gan individuālās organisma uzbūves un hormonālās īpatnības, kā arī uzturu, dzīvesveidu, fizisko aktivitāšu līmeni un citus faktorus. Nelielā apmērā celulīts, kas īsti ar aci nav pamanāms, ir gandrīz visām sievietēm.

Kad ilgstoši iedarbojas vairāki pastiprinošie faktori, celulīta stadija var mainīties, pārveidojoties nākamajās pakāpēs, kas jau ir labāk pamanāmas un traucējošākas. 

Izplatītākie faktori, kas veicina “apelsīna miziņas” veidošanos ir liekais svars, vāja asisns cirkulācija, mazkustīgs dzīvesveids, neveselīgs uzturs, nepietiekama šķidruma uzņemšana, hormonālās izmaiņas, organisma novecošanās u. c.

Kā samazināt celulītu?

Cīņai ar celulītu un tā vizuālajām izpausmēm ir jābūt kompleksai, citādi vēlamais rezultāts izpaliks. Nepietiks izmantot tikai vienu brīnumlīdzekli un cerēt uz rezultātu, ja, piemēram, netiek ieviestas izmaiņas dzīvesveidā. Jāņem vērā, ka pilnībā atbrīvoties no celulīta nav iespējams. Bet, apvienojot vairākas metode, var iegūt būtiskus uzlabojumus, kas tiešām priecēs acis, jo āda būs daudz gludāka, maigāka, kā arī samazināsies netīkamais reljefs.

  • Vairāk kustību ikdienā

Lai uzlabotu asinsriti, limfas atteci un kopējos organisma procesus, kā arī samazinātu lieko svaru, ja tāds ir, ļoti svarīgi palielināt ikdienā fizisko aktivitāšu daudzumu. Vairāk ej ar kājām, brauc ar velosipēdu, kāp pa kāpnēm, apmeklē treniņus, skrien, peldi un izvēlies jebkuras citas aktivitātes, kas patīk un ir pieejamas.

  • Kaitīgo ieradumu atmešana

Tādi nevēlamie paradumi kā neveselīgs uzturs, smēķēšana un alkohols ilgtermiņā uz organismu atstāj graujošu efektu. Tiek negatīvi ietekmēta vielmaiņa, var veidoties liekais svars, tūska un citas problēmas, kas arī ir celulīta veidošanos pastiprinoši faktori. 

  • Svara samazināšana

Ja liekais svars ir ievērojams, tad pakāpeniska un organismam nekaitējoša svara samazināšana ar aktivitāšu palielināšanu un uztura korekciju palīdzēs ne tikai samazināt apkārtmērus, bet arī uzlabot ādas stāvokli, tajā skaitā arī celulīta izpausmes.

  • Aktīvas rūpes par ādu

Celulīta skartās zonas ieteicams regulāri skrubēt, birstēt un masēt, lai veicinātu ādas atjaunošanos un arī uzlabotu zemādas cirkulāciju. Ieteicama ir arī rīvēšanās ar dvieli. Tas palīdzēs nostiprināt un uzlabot jau iegūtos ādas izskata uzlabojumus.

Ādas aprūpes procedūras un citas metodes vēlams kombinēt arī ar ādas stāvokli uzlabojošas kosmētikas lietošanu. Pretcelulīta līdzekļi iekļūst dziļi ādā un iedarbojas uz šūnām ar savām aktīvajām vielām, stimulējot kolagēna sintēzi, uzlabojot ādas elastību, kā arī palīdzot izvadīt lieko šķidrumu. Pretcelulīta līdzekļi jālieto regulāri ilgāku laiku, lai tie sniegtu pamanāmu iedarbību kopā ar citām metodēm.

  • Procedūras skaistumkopšanas salonā

Ja ir vēlme panākt vēl straujāku ādas stāvokļa uzlabošanos un celulīta samazināšanos, iepriekš minētās metodes var kombinēt arī ar dažādām skulpturējošām un zemādas slāņus aktivizējošām procedūrām, piemēram, ultraskaņa, lāzerterapija, masāžas, dažādas ietīšanās procedūras utt.

  • NĒ apspīlētam apģērbam

Asinsrites traucējumus veicina ne tikai mazkustīgs dzīvesveids un sēdošs darbs, bet arī ļoti ciešs, apspīlēts un neelpojošs apģērbs. Sievietes šajā ziņā bieži grēko, izvēloties ļoti ciešu apakšveļu vai džinsa bikses.

Collistar Anticellulite Draining Gel – Mud (Drenējoša māla dubļu pretcelulīta želeja)

Shiseido Super Slimming Reducer (Īpašs, kontūru uzlabojošs pretcelulīta krēms)

EISENBERG Soin Liftant Corps (Liftinga līdzeklis ķermenim)

Marence Anti-Cellulite Massage Body Oil (Anti celulīta ķermeņa masāžas eļļa)

Raksts tapis sadarbībā ar www.douglas.lv