foto: Shutterstock
8 vienkārši padomi, kā uzturēt māju vēsu, kad ārā ir ekstremāls karstums
Noderīgi ikdienā
2022. gada 29. jūnijs, 10:06

8 vienkārši padomi, kā uzturēt māju vēsu, kad ārā ir ekstremāls karstums

Jauns.lv

Šobrīd, kad termometra stabiņš sasniedz +30 un vairāk grādus, bet mediķi iesaka palikt iekštelpās, aktuāls paliek jautājums – kā saglabāt mājās vēsu komforta temperatūru. Portāls “Redfin” dalās astoņos padomos, kā uzturēt vēsas iekštelpas, pat ja ārā ir vairāk par +30 grādiem. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

1. Pirmais un vienkāršākais padoms – iegādājieties ventilatoru. Šī ierīce saglabās mājoklī vēsu un patīkamu temperatūru, cirkulējot gaisu telpā. Protams, šī padoma realizēšanai būs nepieciešamas arī finanses. Ja naudu tērēt nevēlaties, izmantojiet citas metodes. 

2. Aizveriet žalūzijas vai nakts aizkarus no agra rīta līdz vēlam vakaram – tas palīdzēs mājokli saglabāt par dažiem grādiem vēsāku, jo saule gluži vienkārši nespēs iespīdēt pa logiem un uzsildīt telpas. 

3. Samaziniet ēdiena gatavošanas laiku iekštelpās! Ēdiena gatavošanas radītais siltums paaugstina temperatūru visā mājoklī. Karsta vasaras diena nebūs īstais laiks, lai cepeškrāsnī 2 stundas gatavotu cepeti. Tā vietā pagatavojiet auksto zupu, kas gan veldzēs, gan neuzkarsēs mājokli, kamēr to gatavojiet. 

4. Izslēdziet ierīces no kontaktligzdas - katra kontaktligzda, kurā ir pieslēgta ierīce, izdala nelielu siltuma daudzumu. Tas var šķist triviāli, taču, kad cīnāties, lai uzturētu mājokli vēsu, katrs grāds ir svarīgs.

5. Nomainiet kvēlspuldzes - standarta kvēlspuldžu nomaiņa pret energoefektīvām CFL vai LED spuldzēm ne tikai samazina rēķinu par elektroenerģiju, bet arī nodrošina, ka mājoklī ir vēsāks. Tas ir tāpēc, ka šāda veida spuldzes rada daudz mazāk siltuma nekā standarta spuldzes, vienlaikus radot tikpat daudz gaismas.

6. Uzstādiet gaisa kondicionieri ar programmējamu termostatu - visa nama, loga vai istabas gaisa kondicioniera ar programmējamu termostatu uzstādīšana, palīdzēs ātri atvēsināt karstu telpu. Gaisa kondicionieris dzīvoklim nodrošinās istabā patīkamu mikroklimatu arī svelmainākajās vasaras dienās. 

7. Ja tev ir griestu ventilators, uzstādi to tādā režīmā, lai grieztos pretēji pulksteņa rādītāja virzienam. Šādi noregulēts griestu ventilators daudz veiksmīgāk atvēsina telpu.

8. Ieslēdz vannasistabas ventilatoru! Atceries, ka vannasistabas ventilators ir domāts tieši tam, lai pēc karstas dušas vai vannas lietošanas atbrīvotu telpu no liekā mitruma. Tāpēc tas palīdzēs tikt vaļā arī no mitruma, kas karstumā uzkrājies telpā (jā, tieši tā – šādā karstumā palīdz ikviens sīkums). Gaisa1.lv atradīsiet visu vajadzīgo gaisa ventilēšanai un temperatūras regulēšanai. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās