Attiecības
2022. gada 23. jūnijs, 20:24

Pirmais oficiālais pāra portrets. Princis Viljams ar sievu Ketrīnu šķiet apmierināti

Jauns.lv

Ficviljama muzejā Kembridžā izstādīts pirmais Kembridžas hercogu pāra kopīgais oficiālais portrets. To aplūkot bija ieradies pats princis Viljams un viņa sieva, hercogiene Ketrīna.

Portretu gleznojis godalgotais britu portretu mākslinieks Džeimijs Korets. Mākslinieks norādīja, ka gleznas radīšana bija "manas dzīves visneparastākā privilēģija".

Prinča Viljama un Ketrīnas mākslas darbu pagājušajā gadā pasūtīja Kembridžšīras Karaliskais portretu fonds kā dāvanu vietējiem iedzīvotājiem.

foto: REUTERS/SCANPIX
Gleznas autors norāda, ka vēlējies attēlot karalisko pāri kā "gan relaksētu, gan pretimnākošu, kā arī elegantu un cienīgu".

Mākslas darbā Keita attēlota smaragdzaļajā kleitā, ko viņa pirmo reizi uzvilka 2020. gada martā, apmeklējot Dublinu. Viņai blakus stāvošais princis Viljams savukārt ģērbies tumšā uzvalkā ar zilu kaklasaiti.

Gleznas autors norāda, ka vēlējies attēlot karalisko pāri kā "gan relaksētu, gan pretimnākošu, kā arī elegantu un cienīgu".

"Tā kā šis ir pirmais portrets, kurā viņi ir attēloti kopā, un jo īpaši laikā, kad viņi ir Kembridžas hercogs un hercogiene, es vēlējos, lai glezna radītu līdzsvaru starp viņu publisko un privāto dzīvi," stāsta Korets.

foto: AP/Scanpix
Gleznas autors Džeimijs Korets pie karaliskā pāra portreta

Princis Viljams, vērojot gleznu, noteicis, ka tā ir "diezgan liela", savukārt māksliniekam viņš pateicies, darbu raksturojot kā "brīnišķīgu".

2023. gadā karaliskā pāra portrets tiks izvietots arī Nacionālajā portretu galerijā, atzīmējot ēkas jaunatklāšanu.

Tā fotografē Kembridžas hercogiene Ketrīna

gallery icon
40

Hercogiene Ketrīna apmeklē modes balvu ceremoniju 2022. gada maijā

gallery icon
19

Princim Luisam uznāk niķis militārās parādes laikā

gallery icon
28