Doma laukumu šturmē Zāļu tirdziņa apmeklētāji

gallery icon
147
Dzīvesstils
2022. gada 22. jūnijs, 12:35

FOTO: Doma laukumu šturmē Zāļu tirdziņa apmeklētāji

Jauns.lv

Trešdien, 22.jūnijā, plaši apmeklēts 25. Zāļu tirgus Doma laukumā, novēroja portāls Jauns.lv.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tradicionālais Zāļu tirgus norisinās pēc divu gadu pārtraukuma. To trešdien iespējams apmeklēt līdz pat pulksten 19.00.

Lai sagatavotos Līgo un Jāņu svinībām, Latvijas zemnieki pircējiem Zāļu tirgū sagatavojuši bagātīgu cienastu klāstu - pašceptu maizi, sieru, medu, pīrāgus un piparkūkas, gaļu, zivis un dažādus lauku labumus. Amatnieki, savukārt, sarūpējuši pinumus, keramikas un koka izstrādājumus, adījumus un rotas.

Tirgus apmeklētājus visas dienas garumā sagaidīs arī Jāņamāte Zane Vaļicka un Jāņatēvs Artūrs Dīcis. Svētku noskaņas Vecrīgas sirdī uzburs arī plašs mākslinieku pulks.

Uz Zāļu tirgus skatuves: orķestris "Fanfara", bērnu deju kolektīvs "Teiksmiņa", tautas deju ansambļa "Teiksma" studija, bērnu vokālais ansamblis "Knīpas un knauķi’, orķestris "Rīga", bērnu deju ansamblis "Dzīpariņš’, tautas deju kolektīvs "Dzīpars", instrumentālais kvintets "Acumirklis", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Oglīte", senioru deju kolektīvs "Oglīte", tautas deju ansamblis "Dzirkstelīte", grupa "Iļģi", Rīgas vokālā džeza grupa "Assembly singers’, jauktais koris "Laudate", deju kopa "Marmale", folkloras kopa "Kokle", Emīla Dārziņa jauktais koris, tautas deju ansamblis "Liesma" un noslēgumā muzicēs grupa "Zelta kniede".

Visiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties arī dažādos konkursos.

Norišu programma pilnā apjomā ir apskatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.

Pasākumus organizē Rīgas pašvaldība, un tie ir daļa no kopējās ielīgošanas un Jāņu programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem un biedrībām.