Stila jaunumi
2022. gada 6. jūnijs, 06:51

“Galvenais, lai nav vulgāri.” Kādas ir lielākās kļūdas, izvēloties tērpu izlaidumam?

Jauns.lv

Noslēdzoties mācību gadam, arī šogad daudzus skolēnus gaida priecīgs notikums – skolas absolvēšana. Jūnijs ir izlaidumu laiks. Ko šajā nozīmīgajā dienā nevajadzētu vilkt mugurā, un kā izvēlēties svētkiem piemērotu tērpu? To sarunā ar Jauns.lv skaidro modes mākslinieces Elita Patmalniece un Dace Krieviņa-Bahmane.

Šobrīd, sociālo tīklu laikmetā, jauniešu mode ir cieši saistīta ar pasaules tendencēm, un tas redzams arī skolu izlaidumu tērpos Latvijā, saka Dace Krieviņa-Bahmane.

“Galvenais pamatprincips ir, lai nav vulgāri un lai ir harmonisks koptēls,” uzsver Dace, piebilstot, ka liela kļūda ir centieni “pārpucēties”, kad cilvēks pazūd aiz spilgta grima, krāšņas frizūras un vēl krāšņāka tērpa.

“Nevajag to lietu saasināt. Var nopirkt veikalā, nevajag šūt nezin ko,” norāda Elita Patmalniece. Viņa piebilst, ka skolas absolvēšana ir svinīgs notikums un izvēlētajam apģērbam jārada atbilstoša noskaņa. “Nu nevajag iet pidžamā vai kā uz dārzu,” saka modes māksliniece.

Video intervijā uzzini modes mākslinieču komentārus par attēliem, kuros redzami jaunieši no dažādiem izlaidumiem Latvijā, un noskaidro, kā viņas pašas tērpās savos izlaidumos.