Intervijas
2022. gada 2. jūnijs, 18:25

Kā tik dažādas aktrises sadzīvo vienā grimētavā? Maija Doveika un Dita Lūriņa jaunajā irOk! epizodē

Jauns.lv

Jaunākajā žurnālā “OK!” ir daudz lasāmā teātra cienītājiem – intervijas ar Latvijas Nacionālā teātra aktrisi un režisori Ditu Lūriņu un aktieri Daini Grūbi, kurš pirms gada aizgāja no darba Dailes teātrī, lai veltītu laiku ģimenei un biznesam. Viņu abu kolēģe, interneta raidījuma #irOK! viešņa Maija Doveika teic, ka saprot Daiņa izvēli, jo arī pati reiz izmēģinājusi dzīvi bez teātra. Savukārt Ditu viņa apbrīno par neizsīkstošo darbasparu un pasaules uztveres dziļumu. Abas aktrises dala vienu grimētavas telpu teātrī un Maija atzīst, ka viņas ir ļoti atšķirīgas.

Pēc Maijas domām, lai ieraudzītu un saklausītu Ditas Lūriņas domāšanas vērienu, jāredz viņas iestudētā Nacionāla teātra izrāde “Ferdinands un Luīze”. Arī pati savu dzīvi Dita vadot ar ne mazāku jaudu. Maija ir aculieciniece tam, kā viņa līdzās pašas lomām, aizstājot kolēģus, pagūst ielēkt svešos tēlos, parūpēties par ģimeni un, redzot, ka izglītības sistēmā trūkst kāda moderna mācību līdzekļa, pamanās radīt raidījumu skolēniem par latviešu rakstniekiem un viņu laiku. Uz to noraugoties, Maija iedevsmojas un mācās.

Doveika arī lieliski saprot Daini Grūbi, kurš pirms gada uzrakstīja atlūgumu un aizgāja no darba Dailes teātrī. Viņasprāt, tāda izšķiršanās vīrietim pat piedien, taču Maija pārliecināta, ka Grūbes atgriešanās teātrī ir tikai laika jautājums. Vēl tagad, šad tad kopā spēlējot izrādē “Piekrišana”, Maija darot visu, lai teātris Grūbem būtu dārgs un viņš pēc skatuves ilgotos tāpat, kā skatuve ilgojas pēc viņa.

Skaties pievienoto video un iepazīsti Maiju arī kā smaržu eksperti! Kādus aromātus viņa piedēvē Ditai Lūriņai un Dainim Grūbem? Uzzini arī, kāpēc Maija uzskata, ka vīrietim aktiera darbu reizēm ir grūtāk veikt nekā dāmām un kāds ir vienkāršākais algotais darbs, ko Maija strādājusi agrā jaunībā.