Dzīvesstils
2022. gada 11. maijs, 13:49

Indonēzija deportē krievu influencerus, kuri kaili fotografējās Bali pie svētā koka

Jauns.lv

Indonēzijas salas Bali imigrācijas dienests pieņēmis lēmumu izraidīt Krievijas influenceri un viņas vīru par to, ka viņi kaili fotografējušies pie gadsimtu sena svētā koka Tabananas rajonā, paziņojusi imigrācijas dienesta amatpersona.

Bali imigrācijas dienesta vadītāja Džamaruli Manihuruka paziņojumā teikts, ka Alīna Fazļejeva un viņas vīrs tiks nekavējoties deportēti un viņiem tiks aizliegts ieceļot Indonēzijā vismaz sešus mēnešus. 1. maijā Fazļejeva savā Instagram kontā ievietoja fotogrāfiju, kurā viņa kaila ir atspiedusies pret milzu Bengālijas fikusa koku, ko Bali hinduisti uzskata par svētu. Attēlu uzņēmis viņas vīrs Andrejs Fazļejevs. Fotogrāfija tagad ir izdzēsta, bet jau izplatījusies internetā un saniknojusi Bali iedzīvotājus.

foto: AFP/Scanpix
Krievu influenceru pāris Alina un Andrejs Fazļejevi.

“Viņi uzņēmās atbildību par savu rīcību un 6. maijā veica rituālu pēc vietējās paražas Tabananas rajona Tua ciemā,” stāstīja Manihuruks. Fazļejeva savā Instagram kontā ievietojusi fotogrāfiju, kurā redzams viņas kopā ar vīru veiktais rituāls. Influencere attēlam pievienojusi arī tekstu indonēziešu valodā, kurā atvainojas par savu uzvedību.

"Viņu rīcība ir radījusi draudus sabiedriskajai kārtībai un ir bijusi necieņa pret vietējām normām, tāpēc viņi tiek izraidīti un viņu vārdi tiek pievienoti to personu sarakstam, kurām aizliegts ieceļot," viņš piebilda. Bali gubernators I Veijans Kosters uzsvēris, ka abu krievu rīcība ir nepiedodama un apkaunojoša, un tai vajadzētu kļūt par brīdinājumu ārzemniekiem, ka ir jāciena vietējā kārtība un normas.

Krievu influenceri Alina un Andrejs Fazļejevi, kurus izraida no Bali par kailfoto uzņemšanu svētā vietā

gallery icon

Bali jau vairākkārt deportējis ārzemniekus no populārās kūrorta salas par noteikumu pārkāpšanu un necieņu pret vietējām paražām. Imigrācijas dienests aprīlī deportējis arī kādu kanādiešu aktieri, kad internetā izplatījās klips, kas kails izplatījās netālu no Batura kalna.