foto: Shutterstock
Kas notiek, ja tiesa liek dzīvot pie mammas, bet bērns izvēlas palikt pie tēva?
Bērni
2022. gada 3. maijs, 11:03

Kas notiek, ja tiesa liek dzīvot pie mammas, bet bērns izvēlas palikt pie tēva?

Jauns.lv

Tiesa lēmusi, ka bērnam ir jādzīvo pie mammas. Realitātē tā nenotiek, tādēļ bērns nesaņem arī valsts garantētos pabalstus un palicis arī bez dokumentiem. LTV raidījumā “4 studija” valmierietis Aivis izstāsta savu sāpi, jo kā pats uzskata, jūtas pazemots un noguris no mūžīgās cīņas ar valsts iestādēm, aizstāvot savas nepilngadīgās meitas intereses. 

Vīrietim ir divi bērni. Vidzemes rajona tiesa, izskatot civillietu, lēmusi, ka abiem bērniem jādzīvo pie mammas, un tēvam ar atvasēm atļauts tikties, taču realitātē šis tiesas lēmums netiek pildīts. 

“Man kā tētim nav tiesību savam bērnam nodrošināt elementāras lietas, jo šobrīd, nespējot rast kompromisu ar bērnu māti, ir radusies situācija, ka pretēji tiesas nolemtajam, ka pagaidu dzīves vietai ir jābūt pie mātes, bērns jau trešo gadu dzīvo pie manis, un to ikdienas aprūpi veicu es,” stāsta Aivis. 
Tēvs skaidro, ka sākotnēji ar bijušo sievu vienojušies, ka bērni pamīšus dzīvos pie abiem vecākiem, taču kādā no reizēm bērni vairs neesot vēlējušies atgriezties pie mātes un meita palikusi pie tēva. 

“Bērns atteicās doties pie mātes. Kādi tam bija iemesli, tā arī neesam tikuši skaidrībā,” teic Aivis. Vīrietis piebilst, ka māte arī atsakoties atdot bērna dokumentus, tas savukārt ierobežo meitenes un tēva iespējas ceļot ārpus Latvijas robežām. 

“Es visā pasaulē novēlu skaidras debesis un mieru, bet nenoliegsim arī, ka arī šobrīd Latvijā ļoti populārs ir kļuvis stāsts par 72h somu, bet diemžēl man nav bērnu dokumentu, ko tajā ielikt,” stāsta Aivis. 

Vairāk skaties LTV sižetā. 

 

Tēmas