Attiecības
2022. gada 14. marts, 18:22

Vai pēc šķiršanās turpināt lietot kopīgo "Spotify" vai "Netflix" abonementu?

Jauns.lv

Ir pāri, kuri dažādu paroļu, PIN kodu un tiešsaistes servisu abonementu kopīgošanu uzskata par nozīmīgu soli savās attiecībās. Taču, attiecībām izbeidzoties, kad tiek dalīts īpašums, mantas un bērni, daudzi aizmirst par kopīgajām parolēm.

Pēc šķiršanās īpašums bieži tiek dalīts vai pārdalīts. Dažreiz aizbildnība tiek dalīta par bērniem, mājdzīvniekiem un arī digitālajiem abonementiem, vēsta psychologytoday.com.

foto: Pixabay

Kopīgie digitālie abonementi

Pāri, sasniedzot noteiktu attiecību stāvokli, sniedz viens otram sava dzīvokļa atslēgas, šādi norādot uz uzticību un atvērtību. Attiecību nākamais solis var būt atklāt dzīvesbiedram savas paroles. Ja zini, kā piekļūt partnera telefonam, bankas kontam vai e-pastam, tas var likt justies nozīmīgākam un uzticības vērtam. Taču mūsdienās pāri dala arī Spotify, Netflix un citu kontu abonēšanu. Ko darīt pēc attiecību izbeigšanas? Lai arī daudzi pāri nemaina paroles un turpina koplietot abonementus arī vairākus gadus pēc šķiršanās, citi ziņo, ka jau nākamajā dienā pēc šķiršanās attapušies, ka nevar nedz klausīties mūziku, ne skatīties seriālu, tieši tāpēc, ka viņiem vairs nav piekļuves šiem kanāliem.

Tas, protams, atkarīgs arī no šķiršanās iemesla. Ja turpināt palikt draugi, tad noteikti nav iemesla vienam otru izmest no kopīgajiem digitālajiem abonementiem. Taču, ja šķiršanās iemesls bijis kāds mīlas trīsstūris, tad var gadīties, kā negribēsiet turpināt lietot kopīgu abonementu ar bijušo partneri. Bet pat tad, ja šķiršanās nav bijusi skumja, ļoti iespējams, jūs nevēlaties uzzināt, kādas filmas vai seriālus piektdienas vakaros skatās jūsu bijušais.  

foto: Pixabay

Mīlestība un paroles

Raksta autors min kādu pāri Itālijā, kas pēc šķiršanās saglabāja tik labas attiecības, ka turpināja dalīto maksājumu par Hulu un Netflix abonementiem. Taču, tā kā ne visas šķiršanās ir tik sirsnīgas, ir svarīgi zināt, kāpēc pāriem būtu jāapsver šķiršanās arī digitālajā vidē.

Dženifera L. Bevana veica tiešsaistes aptauju, kurā piedalījās 474 cilvēki, kuriem bijušas romantiskas attiecības, kurās viņi nav slēpuši savas paroles no partneriem. Apkopojot aptaujas datus, secināts, ka paroļu atklāšana savam dzīvesbiedram liecina par uzticēšanos un ilgtermiņa plāniem. Pētniece pamanījusi, ka šāds žests stiprina attiecības, jo norāda, ka cilvēkam nav ko slēpt no otra cilvēka. Taču izaicinājumi sākas, kad pāris šķiras. Kurš turpinās e-abonementu žurnālam? Pie kura paliks Netflix abonements, vai vajag nomainīt bankas kartes PIN kodu? Šie un citi jautājumi nomāc cilvēku prātu.

Lai arī zināms, ka otrs cilvēks šo informāciju diez vai izmantos ļaunprātīgos nolūkos, zināms risks pastāv. Atsevišķos gadījumos bijušais partneris, izmantojot jūsu uzticību, turpinās aplūkos jūsu e-pastu, sociālajos tīklos lasīs vēstules vai aplūkos internetbankas datus. „Tas viss ir lielisks līdzeklis, lai redzētu, kā jūs pavadāt savu laiku, ar ko un kur,” stāsta eksperte. Tāpēc viņa iesaka atklāt partnerim savas paroles, ja tas šķiet harmoniski un viņš šķiet uzticams, taču pēc šķiršanās, visas paroles ir vērts nomainīt.