Skaistums
2022. gada 22. februāris, 20:24

Mini SPA tavā vannasistabā: kosmētiķe iesaka pašgatavotu cukura skrubi

"100 Labi Padomi"

Ja vēlies jaunus impulsus romantiskas noskaņas radīšanai vai vienkārši sevis palutināšanai, vari izmēģināt mini spa ar cukura ķermeņa skrubi, kuru elementāri pagatavot mājas apstākļos. Cesvaines skaistumkopšanas centra "Mora" kosmētiķe Ginta Ustinova iesaka pamēģināt pavedinošo cukura, citrona un rožu ķermeņa skrubi.

Tev vajadzēs ēdamkaroti kaltētu rožu ziedlapiņu (rozi jau gadu simtiem uzskata par visspēcīgāko romantikas un erotikas simbolu), piecas ēdamkarotes kokosriekstu eļļas (brīnišķīgi, ja izdodas atrast eļļu no Seišelu salu kokosriekstiem – tiem mīlestības lietās ir gandrīz tikpat liela nozīme kā rozei; rieksta forma vien rosina seksuālas fantāzijas un tajos platuma grādos kalpo par nepārprotamu zīmi), klāt liec divas ēdamkarotes cukura un ēdamkaroti citrona sulas.

foto: Shutterstock

Visu labi  samaisi un klāj uz ķermeņa. Labāk, ja ādu vispirms sasildīsi; ideāli, ja vari atļauties vannu vai vismaz dušu, jo tvaikos āda vieglāk atbrīvojas no atmirušajām šūnām, poras atveras labāk. Apļveida kustībām uzklāj skrubi visam ķermenim un maigi iemasē. Neberzē ādu pārāk stipri – nelielajai skrāpēšanai jābūt patīkamai, uzmundrinošai un atsvaidzinošai. Pēc tam noskalojies ar siltu ūdeni.