Dzīvesstils
2022. gada 5. janvāris, 18:45

2022. gada modīgākā krāsa - kura tā ir, un kā to iekļaut savā stilā

Jauns.lv

Krāsu institūts "Pantone" ir nosaucis 2022. gada modīgāko krāsu. Vietne marieclaire.ru stāsta, kā to ieviest savā stilā, un iesaka šogad izvēlēties kaut vienu modernu lietu šajā svaigajā un aktuālajā tonī.

Katru gadu "Pantone" izvēlas savu gada mīļāko krāsu. Eksperti analizē globālās tendences (starp citu, ne tikai modes skatēs) un pētī, kurai krāsai ir bijusi galvenā uzmanība.

Tādējādi par 2022. gada krāsu kļuvis maigs lavandu vai ceriņu tonis jeb "Very Peri", kuras numurs ir 17-3938. Interesanti, ka "Pantone" pirmo reizi savā 22 gadu pastāvēšanas vēsturē ir radījis pilnīgi jaunu toni, kas tapis, sajaucot mierīgi zilu ar koši sarkanu nokrāsu.

foto: Shutterstock

Profesionāļu lēmums šoreiz nepētīt arhīvus, bet radīt kaut ko jaunu, radies, iedvesmojoties no nākotnes tehnoloģijām, digitālā laikmeta, radošuma un jau divus gadus ilgstošās pandēmijas realitātes.

foto: Shutterstock

Pēc ekspertu domām, "Very Peri" simbolizē pasaules laikmeta garu un pārejas posmu, ko šobrīd piedzīvojam. "Digitālais dizains palīdz mums pārkāpt realitātes robežas un paver durvis uz dinamisku virtuālo pasauli, kuru mēs varam analizēt un radīt jaunas krāsu iespējas," skaidro "Pantone".

foto: Shutterstock

"Spēļu tendences, metavisuma pieaugošā popularitāte un mākslinieku kopienas palielināšanās digitālajā telpā - "Pantone" 17-3938 "Very Peri" ilustrē mūsdienu dzīves mijiedarbību un to, kā digitālās pasaules krāsu tendences izpaužas fiziskajā pasaulē, un otrādi."

foto: Iryna Khabliuk / Alamy/ Vida Press

Šī ekspertu izvēle sakrīt ar dizaineru viedokli. Visa ceriņu toņu palete ne pirmo reizi ir aktuālo modes tendenču vidū, un ir acīmredzams, ka šogad tā sasniegs kulmināciju.

foto: Alina Buzunova / Alamy/ Vida Press

Pat tiem, kuriem ir vienaldzīga mode, bet patīk dažādi akcentu priekšmeti un toņu spēles, vajadzētu pievērst uzmanību šai krāsai. Maigā lavandas nokrāsa ir viena no retajām, kas veiksmīgi iekļaujas gan ikdienas garderobē, gan vakartērpu paletē. Ja dod priekšroku lakoniskam stilam, meklē miniatūru rokassomiņu, kas piešķirs īpašu akcentu pat atturīgākajam tērpam.

foto: tilialucida / Alamy/ Vida Press

2022. gada modīgākā krāsa jau vīd Parīzes, Londonas un Milānas ielu stilā

Krāsu institūts "Pantone" par 2022. gada aktuālāko krāsu atzinis maigu ceriņkrāsu jeb "Very Peri". Jau 2021. gada rudenī šie toņi ...

gallery icon