Attiecības
2021. gada 5. decembris, 07:42

Mācība par laimi, ko tev iemācīs tavs suns

Jauns.lv

Suņi tiek uzskatīti par cilvēka labākajiem draugiem, jo ir ļoti lojāli un uzticīgi. Taču viņiem zināms arī kāds laimes noslēpums, ko mums vajadzētu no viņiem iemācīties

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Suņi ir azartiski, zinātkāri un rotaļīgi, un laimi viņi atrod elementārās lietās — čīkstošā plastmasas rotaļlietā, omulīgā segā vai ķerot vējā krītošās rudens lapas. Suņiem patīk rotaļas un jautrība, un viņu emocijas svārstās no prieka, ejot pastaigā ar saimnieku, līdz histēriskai astes luncināšanai, kad pārrodaties mājās pēc ilgākas prombūtnes, raksta psychologytoday.com.

foto: Pixabay

Esi priecīgs par to, kas ir

Suņiem ir maz prasību no dzīves, ja blakus ir saimnieks, ēdiens un ūdens, viņus maz satrauks citas lietas. Tikmēr cilvēki bieži vien bieži aizmirst priecāties par dzīves elementārākajiem un svarīgākajiem aspektiem, piemēram, sauli pēc lietus vai karstu kakao pēc pastaigas ārā. Suņi ir dzīvojuši kopā ar cilvēkiem gadsimtiem ilgi, taču šķiet, ka viņi nav aizmirsuši, cik priecīgiem viņiem vajadzētu būt par to, ka viņiem ir garšīga maltīte vai silta sega. Vai esat kādreiz redzējuši, ka jūsu suns bakstīja degunu pie barības, jo tā viņam apnikusi, vai skrāpējam segu, lai tā būtu vēl mīkstāka? Padomājiet par to, kā jūs varat būt apmierināts ar pamata lietām dzīvē, domājot par tām un izbaudot tās, tāpat kā to dara suns.

foto: Pixabay

Atrodi prieku rutīnā

Suņiem patīk rutīna, un viņiem patīk būt skaidrībā par to, kas parasti notiek dienas laikā. Saimniekam bieži vien ir tikai jāuzvelk jaka vai jāpaņem rokā pavada, kā suns jau metas durvju virzienā, jo saprot, ka viņi ies ārā. Cilvēkiem bieži vien šķiet, ka spontanitāte ir laba lieta, bet rutīna ir kaut kas pelēks, garlaicīgs un neizturams. Suņi dodas pastaigā ar prieku, neskatoties uz to, ka viņiem tā ir ikdienišķa lieta. Suņiem patīk zināt, kas notiks, doties uz vienām un tām pašām vietām, vieni un tie paši cilvēki un rituāli. Tas viņiem sniedz komfortu un drošības sajūtu.

Tāpēc mēģiniet atrast prieku arī savā ikdienā, rakstot atskaiti, uzlieciet jautru fona mūziku, bet garlaicīgas telefonsarunas laikā, izpildiet staipīšanās vingrojumus.. Izbaudiet garšīgas maltītes, kas jums patīk, un atvēliet savu dienu patīkamiem ikdienas aspektiem, piemēram, mūzikai, vingrošanai, kaut kā patīkama lasīšanai vai labām filmām.

foto: Pixabay

Spēlējies, kamēr vari

Daudzi cilvēki pavada savu brīvo laiku veidos, kas nav produktīvs, piemēram, velta uzmanību sociālajiem medijiem. Pajautājiet sev, ko jūs darītu, ja zinātu, ka rīt notiks apokalipse. Vai jūs pavadītu šodienu, pārlūkojot sociālos tīklus, vai arī dotos pastaigāties uz kādu elpu aizraujošu vietu? Katru dienu pamostoties iedomājieties, kā šo dienu uztver suņi. Viņi redz iespējas un izaicinājumus, pat, ja ārā līst lietus un šī diena ir tāda pati kā citas. Cilvēkam gan nav jāiet un jālēkā pa peļķēm (ja to negribas), bet var atrast citus fiziskus vai intelektuālus vingrinājumus (piemēram, labas grāmatas lasīšanu, aizraušanos ar hobiju vai smiešanos kopā ar citiem cilvēkiem). Atklājiet to, ko jums patīk darīt kā rotaļu, un veltiet tam laiku katru dienu.

foto: Pixabay

Carpe diem

Suņi neatliek savu laimi uz nākotni un nesaka sev: "Nu, es šobrīd esmu aizņemts, bet, kad izdarīšu to vai sasniegšu šo, tad gan būšu laimīgs”. Suņi ir šeit un tagad, un arī priecīgi ir šeit un tagad, nevis vakarā, kad būšu mājās. Suņi tiek galā ar katru mirkli, tverot laimi visur, kur to var atrast, un meklē neierobežotas iespējas luncināt asti un priecāties. Mums ir daudz, ko no viņiem mācīties!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās