Intervijas
2021. gada 27. septembris, 13:02

Aija Vītoliņa: “Man patīk Brektes murālis. Cilvēkiem ir par ko sašust.”

Jauns.lv

Vēl bez ģimenes viņas mājās ir nažu soma, pavāra forma, klavieres, divi kaķi un šinšila. Pa druskai no katras mīlestības. Raidījums #irOk! šoreiz viesojas pie dziedātājas Aijas Vītoliņas, kuras sirds un prāts plašs un atvērts. Viņas lielajā draugu un paziņu lokā arī žurnāla OK! oktobra numura vāka personības Mārcis Auziņš un Liene Grava. Ar Mārci Aijai kopīgs karjeras sākumpunkts – Jāņa Stībeļa grupā. Aija dziedāja fona vokālu, Mārcis spēlēja ģitāru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mākslas, tostarp arī tēlotājmāksla, allaž bijusi Aijas dzīves un darba telpā, tāpēc viņu it nemaz nepārsteidz Kristiana Brektes skandalozais murālis uz Rīgas 40. vidusskolas sienas. “Tāds ir  mākslas uzdevums! Lai par to runā, lai ir polemika”, uzskata Aija.  Mākslas darbiem pie pašas Aijas mājokļa sienām drīz pievienosies mākslinieces Baņutas Ancānes gleznots dziedātājas portrets. 

Erotiski skandalozais Kristiana Brektes Džemmai Skulmei veltītais murālis

Pāris nedēļas pirms jaunā mācību gada sākuma tāpat kā vakcīnu jautājums sabiedrību divās karojošās nometnēs sadalīja Mākslas akadēmijas profesora Kristiana ...

gallery icon
13


Tikmēr viņas balss iemūžināta dažādos ierakstos, kopā ar dažādiem mūziķiem, dziedot dažādos žanros, noskaņās un valodās. Viņas balss reti gaumīgi pielāgojas muzikālajai situācijai. Akcentu nemanīsiet ne viņas angļu, ne spāņu, ne franču valodas izrunā. Un ar tādu pat izveicību viņa darbojas virtuvē. Aija raidījumā atklāj, kā norit pavāru apmācības un ko mājās “ienes” šī  aizraušanās.

No Jāņa Stībeļa fona vokālistes pozīcijām, caur Cabaret uzvedumu skatuvēm, līdz solo  dziedājumiem Laondarda Bernsteina pasaulslavenajā Mesas pašmāju uzvedumā. Tik dažāds ir Aijas ceļš mūzikā. Viņas dzīves ritmam, skatuves un režisoru prasībām līdzi jātiek ne tikai balsij, bet arī galvas rotai - matiem. Tie bijuši blondi, sarkani, melni. Liekušies neiedomājamās frizūrās, padevīgi sutuši zem parūkām, bet nekad nav pievīluši. Cerībā uz koncertsezonas turpinājumu, dāvinām Aijai ko īpašu no Nioxin viņas matu labsajūtai.

Starp citu, dāvanas viņai patīk. Jo īpaši piedzīvojumu pārsteigumi. Bet, lūdzu, tikai ne biļetes uz karuseļiem! Kāpēc tā - redzēsiet jaunākajā raidījumā #irOK!