Dzīvesstils
2021. gada 3. jūnijs, 04:30

Galvenais akcents minimālisma interjerā - ziedi. Baibas Prindules-Rences padomi

Baiba Prindule-Rence

Žurnāls "OK!"

Viena no interjerā valdošajām tendencēm joprojām ir skandināvu stils. Tieši šajā vidē svaigi grieztie ziedi ieņem ļoti būtisku lomu, jo tie kļūst par vienu no galvenajiem atturīgas un lakoniskas telpas akcentiem. Stāsta un iesaka vides dekoratore Baiba Prindule-Rence.

Minimālisma un skandināvu interjerā dominē piezemēti toņi (bēšs, pelēks, melns, balts un citi), un svaigi ziedi ir tie, kas ļauj ienest mainīgo krāsas elementu. Tas nebūs nogurdinošs un uzkrītošs, bet kļūs par punktu telpā, kas piesaistīs skatienu, neradot sajūtu, ka krāsa un forma nomāc interjeru.

Ziedu krāsa un veids var mainīties pēc telpas saimnieku noskaņojuma un vēlmēm. Tas ļauj ar vienu nelielu un maciņam draudzīgu elementu piešķirt telpai jaunu noskaņu. Bet, ja tev ir sajūta, ka gribas vairāk ziedu, ienes pāris akcentu ar ziedu rakstu arī interjerā – tie lēnām parādās arī aktuālajās tendencēs.

foto: Publicitātes foto

Līdz ar gadalaiku maiņu gribam ienest telpās pārmaiņas. Ne vienmēr jāpērk jauns dīvāns, jāmaina aizkari vai jāpārlīmē tapetes. Kaut gan, ļoti iespējams, tavā gadījumā tieši tā arī jādara. Lūk, uzdevums – saprast, kurš variants ir tavs. Man pietiek ar klēpi mimozu, bet, ja nojaut, ka ar to nebūs līdzēts un kārojas ziedu rakstiem klātus aizkarus, ļaujies šai kaprīzei.

foto: Publicitātes foto

Daži ieteikumi

* Veido kompozīciju gan no ziediem, gan citiem dabas elementiem.
* Pavasarī dabu telpās ienes ne tikai ar ziediem, bet arī ar plaucētiem zariem.
* Nebaidies eksperimentēt – savieno šķietami nesavienojamus elementus, ziedus un dekorus, lai radītu tieši tavai telpai piemērotu un oriģinālu interjera elementu ar svaigiem ziediem.
* Ziedoņa krāsas un smaržas vislabāk radīs sīpolpuķes. Vari pat izveidot nelielu mini dārziņu uz virtuves galda vai dzīvojamajā istabā.
* Pašreiz populāri ir ziedu kārtojumi, nevis apzināti veidoti florista pušķi. Iedvesmu smelies Instagram/@inbloomlv.