Skaistums
2021. gada 28. janvāris, 19:30

Kāpēc matu šampūnu un balzamu nevajag izvēlēties no vienas sērijas

Mammamuntetiem.lv

Viena no biežām kļūdām matu kopšanas līdzekļu izvēlē ir matu šampūna un matu balzama izvēlēšanās no vienas sērijas. Kāpēc tā nevajadzētu darīt, stāsta salona "Ritam" friziere Ineta Lapka.

Visbiežākā cilvēku problēma ar matiem ir taukainas matu saknes, bet sausi gali, ir novērojusi friziere Ineta Lapka.  

Tāpēc, izvēloties matu mazgāšanas un kopšanas līdzekļus, jāņem vērā vienkāršs nosacījums – šampūns ir jāizvēlas atbilstoši galvas ādas stāvoklim, bet kondicionieris – matu galu stāvoklim. Tāpat jāatceras, ka, mazgājot matus, šampūns ir jāieziež galvas ādā, ne tik daudz matu galos, bet matu balzams un kondicionieris – matu galos, bet šos līdzekļus nevajag klāt pie matu saknēm vai ieberzēt galvas ādā.

Ņem vērā:

  • Šampūnu izvēlies tādu, kāda ir tava galvas āda. Parasti laba izvēle ir mitrinoši šampūni via šampūni normāliem matiem. Nevajadzētu izvēlēties šampūnus ar keratīnu vai kādām eļļām, kas lieki noslogos galvas ādu.
     
  • Balzamu izvēliet tādu, kādi ir matu gali. Parasti gali mēdz būt sausi, krāsoti, tāpēc matu balzams un maska ir jāpielāgo matu galu stāvoklim.

Ineta Lapka norāda, ka ļoti bieži galvas ādas stāvoklis un matu galu stāvoklis krasi mēdz atšķirties, tāpēc ir svarīgi izvēlēties katrai zonai atbilstošus līdzekļus. Friziere arī atgādina, ka visus līdzekļus no matiem ir ļoti svarīgi rūpīgi izskalot.