foto: Shutterstock
Ievāc skujas veselīgām skuju vannām - vislabāk to darīt ziemā
Vannai vari izmantot gan svaigas, gan kaltētas, kā arī sasaldētas skujas. Izmanto priežu, egļu vai kadiķu skujas.
Dzīvesstils
2021. gada 20. janvāris, 18:31

Ievāc skujas veselīgām skuju vannām - vislabāk to darīt ziemā

"100 Labi Padomi"

Māca Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Skujas satur dažādus mikroelementus, vitamīnus, ēteriskās eļļas, antioksidantus, tāpēc vanna, kurai pievienots skuju ekstrakts, uz mūsu organismu iedarbojas visnotaļ labvēlīgi – gan relaksē un cīnās pret bezmiegu, gan profilaktiski samazina locītavu sāpes, gan atbalsta imunitāti.

Skujas ārstnieciskām un relaksējošām vannām var ievākt pastāvīgi. Vislabāk to darīt ziemā, kad noderīgo vielu koncentrācija tajās ir visaugstākā. Vannai vari izmantot gan svaigas, gan kaltētas, kā arī sasaldētas skujas. Izmanto priežu, egļu vai kadiķu skujas.

foto: Shutterstock.com

Kā sagatavot skuju vannu? Ieber katlā skujas un aplej ar ūdeni tā, lai adatiņas būtu apņemtas. Uzvāri un noturi vismaz 20 minūtes. Nokās un pievieno vannas ūdenim, kura temperatūra ir 37–38 grādi.  

Jūras sāls un skuju vannas sagatavošanai pieaugušam cilvēkam uz katriem 10 litriem vannas ūdens jāpievieno 100 g jūras sāls un 150 ml skuju novārījuma.

Skuju vannai ar medu – 200 ml skuju novārījuma pievieno 2 ēdk. sodas un 6 ēdk. šķidra medus. Rūpīgi sajauc un pievieno vannas ūdenim.