foto: George Rogers/SIPA/SCANPIX
Covid-19 pandēmija izbojājusi Ziemassvētkus arī Keitas Midltones ģimenei
2020. gada 20. decembris, 15:04

Covid-19 pandēmija izbojājusi Ziemassvētkus arī Keitas Midltones ģimenei

Jauns.lv

Tāpat kā daudzas ģimenes Lielbritānijā, jaunā koronavīrusa paveida dēļ savas Ziemassvētku svinības atcēluši arī Kembridžas hercogs un hercogiene.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem apmeklē Ziemassvētku šovu Londonā

gallery icon
27

Sākotnēji britu karaliskā ģimene bija iecerējusi Ziemassvētkus nosvinēt Keitas mājā Baklberijā, Berkšīrā. Keitas vecāki Maiks un Kerola cerēja pavadīt Ziemassvētkus kopā ar saviem mazbērniem, kā arī Keitas māsu Pipu, viņas vīru Džeimsu un abu dēlu Artūru, vēsta ārvalstu tabloīdi.

Pirms svētkiem Princis Viljams un Keita aizveduši princi Džordžu, princesi Šarloti un princi Luisu uz savu lauku māju "Anmer Hall" Norfolkā. Pēc tam ģimene plānoja doties uz Ziemassvētku svinībām Keitas namā Berkšīrā.

Britu karaliskā ģimene dodas uz tradicionālo dievkalpojumu 2018. gada Ziemassvētkos

gallery icon
14

Zināms, ka Keitas māte Kerola parasti izrotā muižu svētku noskaņās, kā arī cienā viesus ar pīrāgiem un vīnu. Šoreiz ģimenei bija paredzēts mieloties ar kūpinātu lasi un šampanieti, kā arī īpašām pusdienām.

Tomēr Ziemassvētku svinības atceltas, kad valdība Londonā izsludināja jaunus ierobežojumus jaunā koronavīrusa paveida dēļ. Bažās par jauno koronavīrusu, premjerminsitrs Boriss Džonsons paziņoja, ka pilnībā atceļ Ziemassvētku svinības.

Kembridžu ģimene dodas prom no svētku pusdienām pie karalienes 2019. gadā

gallery icon
10

Šis paziņojums radījis neapmierinātību daudzos, kas iepriekš paļāvās uz Džonsona solījumu, ka ģimenes svētku laikā drīkstēs sanāk kopā vismaz dažas dienas.

Kembridžas hercogu ģimene tāpat kā daudzi citi Ziemassvētkus pavadīs vienatnē. Kā, atsaucoties uz Džonsonu, sestdien vēstīja aģentūra "Press Assocation", jaunais koronavīrusa paveids strauji izplatās un tiek uzskatīts, ka tas varētu būt par 70% lipīgāks.