Stila jaunumi
2020. gada 14. novembris, 06:20

Berete, klasika vai adīta micīte: kādas cepures šobrīd ir modē

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Tā kā 2020. ir pasludināms par aksesuāru gadu, tad praktiskākais sezonas izstrādājums – cepure – ­nav izņēmums, un arī uz to attiecas modes inovācijas.

Vasaras cepures ziemas versija

Makšķernieku stila cepurīte jeb bucket ir kļuvusi tik populāra, ka, pielāgotu aukstākai sezonai, to jāturpina valkāt arī ziemā. Jāizvēlas adītas, džinsa, aitādas un no ūdensnecaurlaidīga auduma tapušas versijas, lai saglabātu kā stilu, tā komfortu.

foto: CAMERA PRESS/Anthea Simms / Vida Press

Parīzes dvesma

Modes industrija pamanījusi, cik populārs ir straumēšanas giganta Netflix veidotais seriāls Emily in Paris, tāpēc piedāvā valkāt galvasrotu, kas ir klasiska Parīzes klišeja, – bereti.

foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/Aba/ Vida Press

Klasika

Filca cepures ar platiem atlokiem ne tikai nodrošinās ar aizsardzību pret mainīgajiem laikapstākļiem, bet arī liks tēlam izskatīties izsmalcinātāk, efektīgāk un noslēpumaināk.

foto: Grosescu Alberto Mihai/Shutterstock/ Vida Press

Universālā rota

Tehniski tā nebūs cepure, bet gan tās alternatīva. Ap galvu kā lakatiņš vai bandana ir jāsien zīda šalles, un, izkopjot dažādas tehnikas, ziemas siltākās dienās varēs iztikt tikai ar to.

foto: Shutterstock/ Vida Press

Jaunā realitāte

No realitātes neaizbēgt – ar vai bez cepures, šis gads paģēr aizsargāt arī seju. Franču modes nams Louis Vuitton, protams, piedāvā iegādāties ar saviem logotipiem rotātu, 961 dolāru vērtu.

Micīte

Vienkārša, ikdienišķa, silta un praktiska – adītas cepures vēl aizvien ir aktuālākais aksesuārs ziemā, valkājamas reizēs, kad ekstravagance nav mērķis.

foto: Skyler2018 / BACKGRID/All Over P/ Vida Press

Ar plīvuru

Noslēpumaini mistiskam, retro un pat nedaudz sērīgam iespaidam noderēs cepures ar caurspīdīgu priekškariņu.

foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/Aba/ Vida Press

Silta un pūkaina

Pūkaini materiāli ir paņēmiens, kā, sekojot aktuālajām modes tendencēm, neaizmirst par nepieciešamību pēc funkcionalitātes. Izvēloties mākslīgās kažokādas izstrādājumus – arī par ētiku.

foto: Grosescu Alberto Mihai/Shutterstock/ Vida Press