foto: Amer Ghazzal/Cover Images
Kas ir šī Lielbritānijas visskaļākā medmāsa? Viņas dēls saka: "Es noteikti neieteiktu klausīties viņas teiktajā"
Keita Šemirani.
Bērni
2020. gada 27. oktobris, 05:27

Kas ir šī Lielbritānijas visskaļākā medmāsa? Viņas dēls saka: "Es noteikti neieteiktu klausīties viņas teiktajā"

Jauns.lv

Pēdējā laikā Lielbritānijā par sazvērestību teoriju visskaļāko līderi kļuvusi nu jau bijusī medmāsa Keita Šemirani, aicinot cilvēkus neticēt Covid-19 eksistencei. Pēc viņas teiktā, pandēmija pasaulē nav un nekad nemaz nav bijusi - tas viss esot izdomāts, lai kontrolētu cilvēkus. Tikmēr viņas dēls Sebastiāns intervijā BBC aicina tautu neklausīties viņas teiktajā, jo viņš māti pazīst - viņa neesot tas cilvēks, kuram ticēt.

"Tas, ko viņa ir izdarījusi, ir bīstami. Piecas minūtes slavas. Es nevēlos par to runāt, jo viņa ir mana māte, bet man ir jārunā pirms šīs teorijas neizplatās vēl vairāk.

Tūkstošiem cilvēku uzskata viņu par patiesības avotu un par svēto, bet man visiem jāpasaka, ka mana māte nav tā persona, kādu jūs viņu redzat. Viņa vienkārši mīl atrasies uzmanības centrā," teic Sebastiāns. 

Viņa māte Lielbritānijā ir kļuvusi par skaļāko sazvērestības teoriju līderi, skandinot plašām tautu masām, ka Covid-19 ir meli. Neskatoties uz to, ka pasaulē ne tikai ir inficējušies, bet arī miruši neskaitāmi daudz cilvēku, viņa smej par otro vilni, jo pirmais jau nemaz neesot bijis. 

Arī par vakcīnām viņai ir savs viedoklis - tās esot paredzētas, lai izmainītu masveidā cilvēku DNS. 

Dēls uztraucas, ka mātes izteicieni un uzstāšanās var ietekmēt sabiedrības veselību, jo viņa aicina ignorēt valdības un mediķu norādījumus. Kā redzams, sievietei ir liels atbalstītāju pulks. Iepriekš viņai bija 40 000 "Youtube" sekotāju, bet tagad kontu vietnes administrācija ir izdzēsusi. Tas gan netraucē sievietei izveidot jaunus kontus un atrast citus veidus, kā sasniegt savu auditoriju.

Septembra izskaņā viņai bija uzstāšanās Trafalgaras laukumā, kas pulcēja plašas ļaužu masas. 

Šemirani uzrunā ļaudis Trafalgaras laukumā

gallery icon
28

Dēls bijis šokēts, redzot, cik daudz cilvēku pulcējas viņas runu laikā un iedvesmojas no viņas, tic viņas teiktajam. 

"Es noteikti neieteiktu klausīties viņas teiktajā. Viņa ir aizgājusi pārāk tālu, nedomāju, ka mums jebkad atjaunosies normālas attiecības," stāsta dēls. 

Jaunā koronavīrusa izplatīšanās 23 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs un Lielbritānijā rada nopietnas bažas, aizvadītajā nedēļā brīdināja Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs (ECDC).

ECDC aicina varasiestādes pastiprināt pasākumus cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju.

ECDC direktore Andrea Ammona norādīja, ka inficēšanās tempu pieaugums rada milzīgu risku sabiedrības veselībai, un vairumā valstu epidemioloģiskā situācija dod pamatu nopietnām bažām.

ECDC aicina valdības un sabiedrības veselības aizsardzības dienestus nodrošināt, ka cilvēki ievēro distanci viens no otra, kārtīgi mazgā un dezinficē rokas, un ierobežot cilvēku pulcēšanos iekštelpās un ārpus telpām.

Sabiedrības veselības aizsardzības dienestiem arī vajadzētu paplašināt slimnīcu iespējas uzņemt potenciāli lielu skaitu Covid-19 pacientus, rekomendē ECDC.

Dienests norāda, ka inficēto skaits audzis, jo vīruss sācis straujāk izplatīties, nevis tāpēc, ka tiek veikts vairāk Covid-19 testu.

Dzīve un nāve Covid-19 pacientu nodaļās visā pasaulē [Brīdinām, nepatīkami skati!]

gallery icon
44

ECDC, kas bāzējas Stokholmā, novērtē situāciju ES, Lielbritānijā, Norvēģijā, Lihtenšteinā un Islandē.

No 1.marta līdz 18.oktobrim ECDC aptvertajās valstīs tika reģistrēti 4,8 miljoni inficēšanās gadījumu un 202 551 nāves gadījums. Tas sastāda 12% no visiem Covid-19 gadījumiem pasaulē un gandrīz piekto daļu no visiem ar Covid-19 saistītajiem nāves gadījumiem pasaulē, liecina ECDC apkopotie dati.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.