Dzīvesstils
2020. gada 23. oktobris, 04:40

Ciems Itālijā izmisīgi meklē iedzīvotājus: maksās ārzemniekiem, lai uz turieni pārvācas

Jauns.lv

Itālijas ciems Santo Stefano di Sessanio, kas atrodas Abruzo reģiona kalnos, ierobežotam cilvēku skaitam piedāvā samaksāt, lai viņi tur pārvāktos uz dzīvi. Pilsētas dome cer, ka šādi varētu palielienāt iedzīvotāju skaitu un uzlabot ekonomisko stāvokli, ziņo "Independent".

Šobrīd ciemā dzīvo tikai 115 cilvēki.  Gandrīz puse ir vecuma grupā virs 65 gadiem, bet tikai 13 ir nepilngadīgie jaunieši. 

Ņemot vērā bažas, ka ciems varētu pēc gadiem, iespējams, izputēt, pašvaldība nolēmusi maksāt jaunpienācējiem 8 000 eiro gadā nākamos trīs gadus. 

Paredzēts par simbolisku īres maksu piešķirt arī īpašumu dzīvošanai.

foto: REUTERS/SCANPIX

Noteikts, ka potenciālajiem pretendentiem būs pašvaldībā jauzturas vismaz nākamos piecus gadus un tajā jāatver uzņēmējdarbība. Lai palīdzētu to uzsākt, tiks piešķirts arī vienreizējs maksājums 20 000 eiro apmērā. 

Pašvaldība cer, ka varētu piesaistīt farmaceitus, pārtikas ražotājus, kā arī aktīvus tūrisma gidus, kuri varētu popularizēt pilsētu, aicinot uz to viesus. 

foto: Twitter @Serenella591
Santo Stefano di Sessanio.

Jāteic, ka tiks izvēlēti tikai nerezidenti, kuri ir Eiropas Savienības pilsoņi vecuma grupā no 18 līdz 40 gadiem. Pieteikšanās ilgs līdz 15. novembrim, sākotnēji no visiem izvēloties 10 pretendentus. 

Šī nav pirmā reize, kad kāda Itālijas pašvaldība nolēmusi spert šādu soli, lai piesaistītu cilvēkus. Iepriekš arī Lokana, kas atrodas netālu no Turīnas, nāca klajā ar līdzīgu piedājumu. 

Tēmas