foto: Instagram @sannamarin
Somijas premjerministres sniegtā fotosesija žurnālam sašūpo sabiedrību: vai tā piedienas valdības vadītājam?
Somijas premjerministre Sanna Mirella Marina.
Dzīvesstils
2020. gada 17. oktobris, 17:52

Somijas premjerministres sniegtā fotosesija žurnālam sašūpo sabiedrību: vai tā piedienas valdības vadītājam?

Jauns.lv

Somijas premjerministre Sanna Mirella Marina izraisījusi plašu diskusiju sabiedrībā, fotografējoties žurnālam "Trendi" ar žaketi, nepavelkot zem tās kreklu, ziņo CNN.

Kritiķi norāda, ka šāda uzvedība nepiedienas cilvēkam, kurš strādā valdībā. Tāpat daudzus sadusmojis, ka laikā, kad plaši izplatās jaunais koronavīruss, premjerministre savu laiku velta šādam sieviešu dzīvesstila žurnālam.

Tajā viņa sniedza interviju, atklājot, ka nereti piedzīvo spēku izsīkumu,  jo nav viegli savienot darbu un ģimenes dzīvi.

"Tas bija mazliet pārsteidzoši! Šāda veida intervijas un fotogrāfijas mums jau ir bijušas iepriekš ar daudziem citiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, bet nekad nav bijusi tik asa reakcija," atzīst žurnāla redakcija, piebilstot, ka ir bijušas arī daudz pikantākas fotosesijas. 

Visvairāk kritika esot saņemta tieši no vīriešiem, nevis sievietēm. Daudzi to uztvēruši kā premjerministres laika izšķiešanu. 

Premjerministrei gan arī izveidojies savs atbalstītāju loks, kas sociālajos tīklos ar tēmturi #imwithsanna ievieto līdzīgas fotogrāfijas. 

"Es domāju, ka tas norāda, ka sievietes ir nogurušas no tā, ka viņām stāsta, kā rīkoties, izskatīties un uzvesties. Ja tu esi jauna un skaista, tad tevi nevar uztvert nopietni," norāda "Trendi" redaktore. 

Jāteic, ka 34 gadus vecā Somijas premjerministre Sanna Mirella Marina, kuru ārzemju prese iesaukusi par mileniāli, valdības vadītājas krēslā ir likusi krist daudziem rekordiem. Viņa ir ne tikai Somijas visu laiku jaunākā premjerministre, bet arī jaunākā sieviete valdības vadītāja pasaules vēsturē.