foto: Ekrānuzņēmums
17 gadus vecās amerikānietes kājas atzītas par garākajām uz mūsu planētas
Makija un viņas suns.
2020. gada 9. oktobris, 16:31

17 gadus vecās amerikānietes kājas atzītas par garākajām uz mūsu planētas

Jauns.lv

17 gadus vecā Maki Karina no Teksasas zināja, ka ir gara, jo viņas augums sniedzas 208,28 centimetru garumā. Nesen noskaidrojās, ka amerikāniete ir īsta rekordiste. Meitenes kājas ļāvušas viņai iekļūt Ginesa rekordu grāmatā.

Makija nekad pat neaizdomājās par to, ka viņas kājas ir unikālas. Līdz brīdim, kad viņai pēc pasūtījuma nācās šūt legingus. Pāris telefona zvanu Ginesa rekordu grāmatas organizatoriskajai komitejai lika speciālistiem doties izmērīt viņas ekstremitāšu garumu. Izrādījās, ka viņi nebija velti atbraukuši, jo meitenes labā kāja bija 134,3 centimetrus gara, bet kreisā – 135,3 centimetrus gara. Šobrīd tas ir absolūts rekords sievietēm.

"Protams, ka tik garām kājām ir arī negatīvās puses: pastāvīgi atsitu galvu, ejot cauri durvju ailēm, ar grūtībām iekāpju automašīnā, bet atrast piemērotu apģērbu ir pamatīga pārbaude," atklāj Makija Karina.

Bet, neskatoties uz negatīvajiem aspektiem, Makija ar lepnumu pieņēmusi sev piešķirto titulu. Viņa gatavojas atbalstīt cilvēkus ar unikālām fiziskām īpašībām. Meitene sapņo, ka kādreiz pienāks brīdis, kad ikviens varēs „pārstāt slēpt savas īpatnības un tās pieņemt”, vēsta "Metro".

Pirms Makija kļuva par jauno rekordisti, sieviete ar garākajām kājām dzīvoja Krievijā. Profesionālās basketbolistes Jekatetirnas Lisinas kāju garums sasniedza 132 centimetrus.