2020. gada 1. oktobris, 19:26

Sieviete salauž potīti; vīrs ārstus vaino neprofesionālā rīcībā

Bez Tabu, TV3

Kāda TV3 raidījuma "Bez Tabu" skatītāja no Liepājas, kura vēlas palikt anonīma, vasaras vidū atgriežoties no svinīga pasākuma tieši pie mājas zaudē līdzsvaru un salauž potīti. Mediķi vēlāk pat konstatē vaļēju potītes lūzumu. Pacienti nogādā Liepājas Reģionālajā slimnīcā. Liepājnieces vīrs gan to uzskata par kļūdu, jo nepieciešamā palīdzība tā arī neesot saņemta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Kopumā visa ārstešanās piecas nedēļas. Bija trīs varbūt divas, negribas sameloties, mazas operācijas. Pēc piecām nedēļām izlēma, ka vajadzētu sūtīt uz Rīgu," stāsta pacientes vīrs. Viņš uzskata, ka ārstiem krietni ātrāk vajadzējis saprast, ka lūzums ir sarežģīts un pašu spēkiem to izdziedēt nebūs iespējams.

Pēc vairāku nedēļu pūliņiem Liepājas Reģionālās slimnīcas ārsti tomēr nolem nogādāt pacienti uz Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu Rīgā, kur kā norāda pacientes vīrs, ārstešanās uzsākta pilnīgi no jauna.

"Aizsūtīja uz Rīgu un tur konstatēja, ka ir infekcija. Kur tieši tā infekcija radās nav zināms. Vai viņa bija te jau Liepājā ielaista un tad aizsūtīta uz Rīgu... Nezinu, kurā brīdī. Otrs ir tas, ka Rīgā uzreiz teica, kur jūs bijāt ātrāk? Piecās nedēļās tomēr vajadzēja būt kaut kādam rezultātam, kura nav un Rīgā infekcijas dēļ, kas ir ielaista, sāka visu pa jaunam. Visus kaulus, kas bija jau mazliet sadzijuši atkal atplēsa vaļā." 

Liepājas slimnīcā arī izrakstīts rēķins, taču pacientes laulātais neuzskata, ka par veikto ārstēšanu būtu jāmaksā, jo sievas kāja tā arī netika izdziedēta. Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.