foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: atjaunots ASV pirmās lēdijas iecienītais Baltā nama Rožu dārzs
Baltā nama Rožu dārzs
Skaistums
2020. gada 24. augusts, 13:03

FOTO: atjaunots ASV pirmās lēdijas iecienītais Baltā nama Rožu dārzs

Jauns.lv

Pēc mēnesi ilgiem renovācijas darbiem atklāts ASV Baltā nama rožu dārzs. ASV prezidenta Donalda Trampa sieva Melānija Trampa dārzu izraudzījusies par vietu, no kuras teikt runu Republikāņu partijas nacionālajā konventā, ziņo CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par rožu dārza atjaunošanu pirms mēneša paziņojusi pati pirmā lēdija. Dārzā tika iekļauti dažādi jauni tehnoloģiskie risinājumi, pārveidoti apstādījumi un gājēju celiņi.

Baltā nama Rožu dārzs pēc atjaunošanas atguvis spozmi

Pēc mēnesi ilgiem renovācijas darbiem atklāts ASV Baltā nama rožu dārzs. ASV prezidenta Donalda Trampa sieva Melānija Trampa dārzu izraudzījusies ...

gallery icon
17

Rožu dārzs Covid-19 pandēmijas laikā ticis plaši izmantots preses konferenču rīkošanai, jo tādējādi ir iespējams drošāk ievērot nepieciešamo distanci.

Dārzs pēc restaurācijas savā veidā atguvis tā oriģinālo dizainu un veidolu, kuru 1962.gadā ieviesa dārzkope un filantrope Reičela Melona. Tolaik ASV prezidenta amatu ieņēma Džons Kenedijs. Līdz šim dārzs nebija piedzīvojis šāda apjoma restaurācijas darbus.

Viens no pirmās lēdijas izziņotajiem dārza renovācijas mērķiem bija "izpildīt mūsdienu prezidentūras dinamiskās vajadzības", tāpēc daļa no atjauninātā dizaina ietver modernu audio un vizuālo aprīkojumu, kā arī apgaismojumu un piekļuvi televīzijas kamerām.

Rožu dārza atjaunošana tika veikta par privātiem ziedojumiem.