foto: PA
Negaidīts pavērsiens saistībā ar Meganas un prinča Harija jauno māju
2020. gada 14. augusts, 14:02

Negaidīts pavērsiens saistībā ar Meganas un prinča Harija jauno māju

Jauns.lv

Masu mediji noskaidrojuši, ka savu jauno māju Kalifornijā Megana Mārkla un princis Harijs iegādājušies kredītā no krievu baņķiera, miljardiera Sergeja Grišina. Mājas kopējā cena ir 15 miljoni dolāru.

Par to, ka pāris iegādājies savu pirmo kopīpašumu kļuva zināms iepriekš. Tagad atklājies, ka aptuveni 50 procentus no nekustamā īpašuma vērtības  jeb 9,6 miljonus dolāru Saseksas hercogi paņēmuši kredītā.

Pēc līguma noteikumiem, ikmēneša maksa sastāda 40 tūstošus dolāru, vēsta "Daily Mail". Turklāt visai iespaidīga summa katru mēnesi būs jāsēdz par komunālajiem maksājumiem un nekustamā īpašuma nodokli, kopā - 68 tūkstoši dolāru.

Kā vēsta avoti, jaunajā mājā ir deviņas guļamistabas, 16 vannas istabas, spēļu zona, SPA komplekss, trenažieru zāle un kinoteātris. Rajons tiek raksturots kā ļoti solīds, noslēgts un ar lielisku klimatu.

Turpat atrodas divi nelieli tirdzniecības rajoni ar restorāniem un dārgiem veikaliem. Mājas teritorijā atrodas divi viesu nami, vīna pagrabs, tējas namiņš, tenisa korti un ietilpīga garāža.

Grišins māju iegādājās pirms 11 gadiem par 25 miljoniem dolāru, bet 2018. gadā izlika pārdošanā par 34 miljoniem, taču pircēji neatradās un cena samazināta līdz 15 miljoniem dolāru.

Kā vēsta britu tabloīds "Daily Star", 54 gadus vecais miljardieris atzinies, ka ir zadzis naudu no igauņu bankām. Visdrīzāk, runa esot par naudas atmazgāšanu, vēsta "Postimees".