Bērni
2020. gada 22. jūlijs, 16:01

Vecāki Anglijā izcīna tiesības nosaukt savu dēlu vārdā, ar kuru viņš "nekad nedabūšot darbu"

Jauns.lv

Dens un Mendija Šeldoni no Dārbišīras Anglijā izcīnījuši tiesības savu jaundzimušo dēlu nodēvēt par Luciferu. Kristietībā par Luciferu tiek dēvēts Dieva pretinieks sātans un, piemēram, Jaunzēlandē bērnam dot šādu vārdu ir aizliegts.

Vecākiem, kuri Česterfīldas dzimtsarakstu nodaļā vēlējās reģistrēt savu četrus mēnešus veco dēlu ar vārdu Lucifers, reģistratūrā tika norādīts, ka viņu dēls ar šādu vārdu "nekad negūs panākumus" un "nekad nedabūs darbu".

37 gadus vecais bērna tēvs Dens britu tabloīdam "The Sun" pavēstījis, ka darbiniece dzimtsarakstu nodaļā teikusi, ka neviens skolotājs negribēšot mācīt viņa dēlu, ja viņam būs šāds vārds. "Es mēģināju izskaidrot, ka mēs neesam reliģiozi cilvēki, un Lucifers grieķu valodā nozīmē "gaismas nesējs" un "rīts", bet viņa neklausījās," stāsta Dens.

Dens un viņa sieva Mendija bijuši pārsteigti, kad darbiniece aizrādījusi viņiem par vārdu, kas pirmo reizi rakstos parādījies kā velna vārds 1611.gadā izdotajā Karaļa Džeimsa Bībele.

Pēc ilgstošiem centieniem vecākus atrunāt, darbiniece tomēr piekritusi un reģistrējusi jaundzimušo ar vārdu Lucifers. Dārbišīras grāfistes padome atvainojusies vecākiem par starpgadījumu, tomēr norāda, ka dzimtsarakstu nodaļas darbiniecei ir pienākums sniegt padomus vecākiem šādos gadījumos, jo dažreiz cilvēki nezinot vārdu nozīmes.

Zināms, ka, piemēram, Jaunzēlandē kopš 2013.gada oficiāli ir aizliegts bērnus reģistrēt ar vārdu Lucifers, Jēzus vai Mesija. Pēc CNN apkopotās informācijas, laika posmā no 2001. līdz 2013.gadam seši pāri Jaunzēlandē mēģinājuši reģistrēt savu mazuli ar vārdu Lucifers.