foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Vīrietis "Facebook" tiešraidē izdara pašnāvību un to noskatās vismaz 400 cilvēku
2020. gada 13. jūlijs, 21:45

Vīrietis "Facebook" tiešraidē izdara pašnāvību un to noskatās vismaz 400 cilvēku

Jauns.lv

"Facebook" nav izdevies apturēt vīrieša pašnāvības tiešraidi, lai gan desmitiem cilvēku par notiekošo ziņoja sociālajam tīklam, vēsta "Daily Mail".

50 gadus vecais Džonatans Beilijs publicēja paziņojumu, ka gatavojas sestdien pulksten vienos pēc Lielbritānijas laika izdarīt pašnāvību. Tiek uzskatīts, ka pašnāvību tiešsaistē redzējuši vismaz 400 cilvēku, daži no kuriem izmisīgi centušies brīdināt par situāciju "Facebook".

Džonatana draugs "Facebook" rakstījis, ka devies pie viņa uz mājām Stafordšīrā, lai apturētu no plānotās pašnāvības pakaroties, taču ierašanās brīdī notikuma vietā jau atradās policija, lai aizvestu mirušo vīrieti.

Tiek uzskatīts, ka Beilijs "Facebook" uzrakstījis, ka "gatavojas šodien pakārties" un pēc tam sācis tiešraidi. Džonatana meita emocionālā ierakstā "Facebook" norādīja, ka tēvam nav izdevies saņemt pietiekošu atbalstu vai ieteikumus par piemērotākajiem medikamentiem depresijas ārstēšanai.

"Facebook" pēc incidenta nāca klajā ar paziņojumu, ka vīrietim nosūtīts "atbalsta dokuments" pēc tam, kad viņš publiskojis informāciju par saviem nodomiem:

"Mēs varam apstiprināt, ka tiešraide tika izdzēsta ļoti drīz pēc tam, kad tā tika aizsākta. (..) Mēs uzņemamies atbildību par to, lai cilvēki mūsu platformā būtu drošībā un turpināsim ciešu sadarbību ar ekspertiem, lai nodrošinātu atbalstu tiem, kam tas nepieciešams."

Beilijs savā apkaimē bija garīgās veselības aizstāvis, sporta zāles izveidotājs, vietējās pret-narkotiku grupas loceklis un starp vietējiem ticis uzskatīts par varoni. "GoFundMe" platforma Beilija bērēm savākusi jau apmēram septiņus tūkstošus eiro.