Intervijas
2020. gada 4. jūlijs, 04:15

Diāna Zande: "Neviens nav solījis, ka dzīvē vienmēr viss būs baigi forši"

Sandra Landorfa

"Patiesā Dzīve"

Būs tādi, kas spēs augt, un tādi, kas paliks autiņbiksītēs, teic psihoterapeite Diāna Zande. Izgājusi cauri dažādām krīzēm, viņa sniedz reālus padomus. Tas ir pārsteidzoši, ka Diānā sadzīvo gan liels domu dziļums, gan pāri plūstošs kucēna prieks. Tas piestāv vietai, kur tiekamies – Mālpils pusē zem ābelēm.

Divtūkstošo gadu sākumā bija veiksmīgas uzņēmējas, par kurām mēdza teikt, ka viņas ir self-made miljonāres, tātad pašas sevi par tādām izveidojušas, bez mantojuma, droša atspēriena…

Par Diānu Zandi var teikt, ka arī viņa ir self-made, tikai psiholoģijas doktore, varbūt sajūtu, cilvēkstāstu un pārdzīvojumu miljonāre. Viņai ir māka uztaustīt patiesi svarīgo, noskaldot lieko. Kad ierodamies, ir skaidrs, ka posusies fotosesijai viņa nav – džinsos un baltā krekliņā. Varbūt iekšēji gatava. Bet varbūt tāda viņa ir vienmēr. Un kam gan skaistās kleitas un grims, ja dārzā zied koki, debesīs – mākoņu gleznas un sētā kā ūdenszāle lokās borderkollija kucēns Teo.

Kad intervija jau uzrakstīta, Diāna atsūta vērtīgu piebildi: “Pēc mūsu sarunas sapratu, ka patiesībā arī mēs ar Juri esam izjutuši, kā Covid-19 var mainīt plānus. Rudenī mums būs 25 gadu kopdzīves jubileja, un bijām nolēmuši šovasar apprecēties, to nosvinot ar prieku draugu lokā, tā no sirds. Bet, kad sapratām, ka tā sērga var nojaukt plānoto balli, atcēlām pasākumu. Žēl? Jā, protams, bet nekur jau nepaliks. Būs nākamā vasara, izdarīsim tad.”

Tālāk lasi - atklāta saruna ar Diānu Zandi par cilvēkiem un emocijām pandēmijas laikā:

Nākamā lapa: Neviens nav solījis, ka dzīvē vienmēr viss būs baigi forši