Bērni
2020. gada 28. maijs, 14:00

"Atdeva kā negribētu suni" - influenceru pāris pēc 3 gadiem atsakās no adoptētā ķīniešu zēna

Jauns.lv

"YouTube" influencere Mika Staufere (Myka Stauffer) no Amerikas saskārusies ar skarbu kritiku pēc tam, kad viņa atdevusi atpakaļ pirms trīs gadiem adoptēto dēlu no Ķīnas. Zēns cietis no autisma, vēsta "Mirror".

32 gadus vecā sociālo mediju zvaigzne un viņas vīrs Džeimss kļuva par vecākiem Hakslijam (tagad četrus gadus vecs) 2017. gadā. Zēns tika adoptēts divarpus gadu vecumā.

Taču tagad influenceri savā "YouTube" kanālā publicējuši video, kurā atzīstas, ka nolēmuši atteikties no bērna. Iemesls: atklājies, ka viņam ir "daudz vairāk īpašo vajadzību" nekā pāris zinājis. 

Asarainā video Mika atzīstas: "Vai es jūtos kā neizdevusies mamma? Par 500 procentiem." Sieviete pastāstīja, ka adopcijas firma atradusi Hakslijam piemērotākas mājas: "Viņš plaukst, viņam klājas ļoti labi. Un viņa jaunā māmiņa ir ārste ar profesionālu izglītību. Un viņi ļoti labi sader kopā." 

foto: ekrānuzņēmums no video
Zēns, kuru adoptēja inluenceru pāris.

Tikmēr Mikas vīrs Džeimss video atbalsta sievu: "Es nevaru izstāstīt, cik grūta Mikai bija šī pieredze un, cik daudz pūles viņa ir ieguldījusi... Starptautiskajā adopcijā dažkārt ir daudz nezināmā. Kad Hakslijs ieradās, parādījās daudz vairāk īpašo vajadzību, par kurām mēs nezinājām un par kurām mums nestāstīja..." 

Mika norāda, ka pēdējo gadu laikā regulāri apmeklējusi intensīvo terapiju un centusies palīdzēt dēlam. "Mēs tiešām viņu mīlam," sacīja "YouTube" zvaigzne piebilstot, ka abu sirds būs salauzta vēl ilgu laiku.

foto: ekrānuzņēmums no video
Mikas "YouTube" kanālam ir vairāk nekā 700 tūkstoši sekotāju.

Lai gan pāris lūdzis savus sekotājus būt laipniem, abi saņēmuši ārkārtīgi daudz kritisku ziņu par savu lēmumu. Daži no sekotājiem pat norādījuši, ka abi šādi rīkojušies, lai palielinātu sava "YouTube" kanāla reitingu. "Viņa atdeva zēnu kā negribētu suni," sacījis kāds no sociālā tīkla lietotājiem.

Mika savā "YouTube" profilā dokumentēja visu Hakslija adopcijas procesu, padarot viņu par galveno motīvu savā kanālā no brīža, kad zēns tika atvests uz jaunajām mājām. Sieviete pat lūdza atbalstītājus ziedot piecus dolārus, pretī par to solot atsūtīt Hakslija fotogrāfiju.

Mikai ir meita no iepriekšējām attiecībām, kā arī meita un divi dēli ar jauno vīru. Savā "YouTube" kanālā Mika stāsta par grūtniecību, bērnu audzināšanu un pieredzi adopcijā.