foto: Rojs Maizītis
Dievs nav saldumu automāts. Saruna krīzes laikā ar mācītāju Kasparu Simanoviču
Intervijas
2020. gada 24. maijs, 05:30

Dievs nav saldumu automāts. Saruna krīzes laikā ar mācītāju Kasparu Simanoviču

Sandra Landorfa

"Patiesā Dzīve"

Mūsu līdzšinējais dzīvesveids ir salīdzināms ar lakas kārtu, ar kuru pārklājām kādu satrupējušu laiviņu, bet apakšā ir visādas neglītas lietas. Tā saka mācītājs Kaspars Simanovičs. Krīzes brīdis cilvēka briedumam esot ļoti svarīgs – mēs iemācīsimies domāt par nāvi un priecāties par dzīvi.

Par īpašu garīguma centru Rīgā un visā Latvijā Torņakalna baznīcu izveidoja Juris Rubenis. Skaisti askētisks, nokalnītē pie tās joprojām slejas viņa iecerētais Meditāciju nams. Ar īstu cilvēkmīlestību un atvērtību šī vieta dzīvo ļaudīs un arī mācītājos, kas ir Lutera draudzei piederīgi.

Viens no viņiem ir Kaspars Simanovičs. TV 24 raidījumā "Kur tas suns aprakts" viņš izteica salīdzinājumu, ka cilvēks šajās krīzes dienās jūtoties kā peldētājs, kurš jau ir tuvu ezera krastam, liek kājas pie zemes, cerot uz cietu pamatu, bet saprot, ka līdz tam vēl nesniedzas.

Ko krīze atklāj par mūsu sabiedrību, kādas ir mūsu nākotnes izredzes, un vai ticīgajiem cilvēkiem krīzes laikā ir vieglāk - "Patiesās Dzīves" sarunā ar Kasparu Simanoviču:

Nākamā lapa: Krīzes laikā var uzzināt, kas katram dzīvo zem tepiķīša