foto: Shutterstock
Kā pareizi izapļot galvu: māca fizioterapeite
Dzīvesstils
2020. gada 7. maijs, 04:55

Kā pareizi izapļot galvu: māca fizioterapeite

"100 Labi Padomi"

Iesaka fizioterapeite Indra Eriņa.

1. Sēžot ar taisnu muguru, kājas saliektas ceļos un pēdas uz zemes. Mēģini atbrīvot plecus un veikt kustību, nolaižot galvu vispirms uz vienu pusi, tuvinot ausi plecam, bet pēc tam uz otru. Kustības izpildi mierīgā tempā un ar maksimālu kustību amplitūdu. Vingrinājumu izpildi 8–10 reizes.

2. Sēžot ar taisnu muguru, kājas saliektas ceļos un pēdas uz zemes. Pleci atbrīvoti. Lēnām pagriez galvu uz vienu un pēc tam otru pusi. Atkārto 8–10 reizes.

3. Sēžot ar taisnu muguru, kājas saliektas ceļos un pēdas uz zemes. Pleci atbrīvoti. Uztaisi dubultzodu un nolaid galvu uz leju. Tad mierīgi pagriez galvu uz vienu pusi un pēc tam otru, tā lai justu iestiepumu. Vingrinājumu izpildi 8–10 reizes.

4. Sēdi taisni, abas kājas uz zemes, bet plaukstas novieto uz ceļiem. Noapaļo muguru, uztaisot kūkumu, un vienlaikus nolaid galvu uz leju, pastiepjot kakla un plecu joslas muskulatūru. Pēc tam atkal iztaisnojies. Atkārto 8–10 reizes.

5. Ja tev ir problēmas pagriezt galvu, ir labs veids, kā pašam sev palīdzēt. Paņem nelielu dvielīti un saloki, apliec ap kakla aizmugurējo daļu, bet galus turi plaukstās. Ar vienu roku lēnām pavelc dvielīti uz priekšu, kas liks galvai pagriezties uz pretējo pusi. Tad lēnām pavelc ar otru roku, lai galva atgrieztos taisni. To pašu dari arī uz otru pusi. Sākumā dvielīti novieto augstāk – tuvāk galvai, bet tad pakāpeniski arvien zemāk, lai izkustinātu kaklu visā garumā. Vari atkārtot vairākas reizes, tā, lai samazinās saspringums un sāpes.