Dzīvesstils
2020. gada 30. marts, 18:15

Aizmigt 2 minūšu laikā. Efektīva metode, kuru izmanto ASV piloti

Jauns.lv

Lai arī nāk miegs, daudziem no mums ir grūtības aizmigt, te traucē dienā pārdzīvotais, te satraukumi par nākamo dienu. ASV militāristi iesaka lieto kādu paņēmienu, kas solās iemidzināt pāris minūšu laikā, vēsta portāls Yahoo.com.

Eksperti norāda, ka kvalitatīvs miegs ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, lai nākamajā dienā justos možs un enerģijas pilns. Lai arī cilvēku miega paradumi ir atšķirīgi, miega eksperti ir vienisprātis, ka pieaugušajiem diennaktī nepieciešama vismaz 7 stundu atpūta.

Daudziem no mums, īpaši stresa apstākļos, rodas grūtības aizmigt. Vienam pa galvu maisās simtiem domu, cits grozās un riņķo. Ja arī tev ir gadījies saskarties ar šādām lietām, izmēģini šo vienkāršo metodi, ko izmanto ASV militārpersonas, lai palīdzētu pilotiem aizmigt tikai divu minūšu laikā, ziņoja laikraksts Business Insider.

foto: Pixabay.com

Tas darbojas šādi:

  • Relaksējies. Atbrīvo sejas muskuļus, vēderu. Ļauj atslābt rokām un kājām. Pievērs uzmanību kaklam un pleciem, arī tiem ir jābūt atbrīvotiem.
  • Elpo. Veic lēnu un mierīgu ielepu, arī izelpo gaisu lēnām un mierīgi. Atrodi savu ritmu un centies to ieturēt, pat ja sākumā pie tā jāpiedomā.
  • Atbrīvojies no domām. Ja uzmācas kāda doma, nepieķeries tai, ļauj tai aiziet tāpat, kā tā atnāca. Vari iedomāties, ka esi laivā, kas maigi šūpojas vai guli pļavas vidū.

Ja visi soļi izdarīti pareizi, miegs būs neizbēgams! Tiesa, iespējams, ka tas nenotiks ar pirmo reizi, būs vajadzīgs treniņš. Sākumā tas var prasīt vairāk par 2 minūtēm, bet darot to regulāri, ķermenis pieradīs un tam vajadzēs arvien mazāk laika, lai iemigtu.

Tēmas