foto: PantherMedia / Craig Robinson
Apaļīgus vīriešus darba vietās uztver nopietnāk nekā sievietes, liecina pētījums
Pētījuma autori piekodina, ka viņi, protams, neaicina vīriešus uzbaroties.
Attiecības
2020. gada 25. februāris, 06:01

Apaļīgus vīriešus darba vietās uztver nopietnāk nekā sievietes, liecina pētījums

Jauns.lv

Viedoklim, kuru pauž vīrietis ar lieko svaru, darba vietā ir lielāka ietekme, šādu apgalvojumu sniedz nesen veikts pētījums Kornela Universitātē Amerikas Savienotajās Valstīs. Tiesa, tas pats gan neattiecas uz sievietēm ar lieko svaru, ziņo huffpost.com.

Jēdziens “lielais vīrs” iesakņojies cilvēku zemapziņās. Līdz ar to vīriešus ar lieko svaru uztver burtiski – svarīgāk, tā norāda pētījuma autori.

Uz sievietēm tas nestrādājot, jo sabiedrībā vairāk iesakņojušies priekšstati par to, kādai jāizskatās sievietei. Reizēm pat neapzināti, bet cilvēki izjūt nepatiku un aizspriedumus pret sievietēm ar lieko svaru. Novērots, ka viņām ir grūtāk atrast darbu.

Pētījuma autori arī norāda, ka diskriminācija saglabājas pat gadījumos, kad darbā nolīgta savas jomas labi izglītota speciāliste. Sievietes ar lieko svaru retāk tiekot paaugstinātas amatā.

Lai arī pētījums pierāda, ka vīriešus ar lieko svaru darba vietās uztver nopietnāk, tomēr pētījuma autori piekodina, ka viņi, protams, neaicina vīriešus uzbaroties. Drīzāk gan paskatīties uz plusiem, ko liekais svars var dot.