foto: Shutterstock
Dienesta romāns – labi vai slikti? Trīs situācijas no dzīves
Nav iespējams izvēlēties, kurā brīdī cilvēks iemīlas vai iekāro kādu – to kontrolēt nav iespējams un tā nav cilvēka brīvā griba – iemīlēties vai neiemīlēties kādā.
Attiecības
2020. gada 17. februāris, 20:33

Dienesta romāns – labi vai slikti? Trīs situācijas no dzīves

Mammamuntetiem.lv

Dzīve ir dzīve un bieži romantiskas jūtas plaukst tieši darba vietā starp kolēģiem. Kāds teiks – tikai ne to, domājot, ka dienesta romāni ir īslaicīgi un jauc ģimenes. Tomēr kāds tieši darbā satiek savu lielo dzīves mīlestību. Mammāmuntētiem.lv piedāvā ielūkoties trīs situācijās no dzīves, kuras komentē Kristīne Balode, klīniskā psiholoģe.

Lai analizētu situācijas, speciāliste norāda, ka nav būtiskas atšķirības, kur rodas attiecības, tāpēc stigmatizēt dienesta romānus jeb attiecības darba vietā nevajadzētu. Darbā mēs pavadām lielāko daļu nomoda laiku, esam ciešā kontaktā ar kolēģiem un ir loģiski, ka tur rodas arī attiecības.

Tāpat Balode norāda, ka nav iespējams izvēlēties, kurā brīdī cilvēks iemīlas vai iekāro kādu – to kontrolēt nav iespējams un tā nav cilvēka brīvā griba – iemīlēties vai neiemīlēties kādā. Impulsi, ko cilvēks saņem, ir dabas doti. Tomēr cilvēka brīvā griba ir izlemt, ko ar šiem impulsiem iesākt.

Tālāk iepazīstinām ar trim reālām situācijām, kad cilvēki iesaistījušies dienesta romānos, un - kā tas ir beidzies:

Nākamā lapa: Annas un Jāņa romāns beidzās ar ģimenes izveidošanu