foto: Ekrānuzņēmums
Karēlijā skolas direktore savā kabinetā sabar skolnieci par resnām kājām
Direktore sacīja, ka meitenei ar šādu ķermeņa uzbūvi nevajadzētu valkāt īsus svārkus.
2020. gada 14. februāris, 06:41

Karēlijā skolas direktore savā kabinetā sabar skolnieci par resnām kājām

Jauns.lv

Kāda Petrozavodskas skolas direktore pasauca uz savu kabinetu skolnieci, kur viņai sniedza audzināšanas lekciju. Neapmierinātības iemesls bija astotās klases skolnieces apģērbs, jo viņa uz stundām atnākusi īsā kleitā. Direktore uzskata, ka meitenei ar šādu ķermeņa uzbūvi nepienākas nēsāt svārkus, jo viņai esot "diezgan paresnas kājas". Sarunu ar pedagogu meitene ierakstīja video.

"Ienāc šeit. Ej tur. Es gribu tev pateikt, ka šādus svārkus parasti nēsā meitenes ar ļoti labām ķermeņa formām. Tev ir tāda forma, kas drīzāk izsauc zināmu ironiju. Paresnas kājas. Tas ir vulgāri un nesmuki, es tev vēlreiz saku," direktore savā kabinetā izteicās par skolnieci.

foto: Ekrānuzņēmums
Direktore sacīja, ka meitenei ar šādu ķermeņa uzbūvi nevajadzētu valkāt īsus svārkus.

Krievijas mediji norāda, ka incidents noticis 2018. gadā. Tomēr meitenes māte šo video sociālajos tīklos nolēmusi publicēt tikai tagad. Portāls "Stalitsaonego.ru" vēsta, ka skolnieces māte savu rīcību skaidrojusi ar to, ka šī direktore turpina strādāt un ar necieņu izturēties pret skolēniem un skolotājiem. Viņas meita jau sen mācās citā skolā.

"Es neziņoju par notikušo, jo gribēju, lai mans bērns pabeidz skolu. Mani izsauca uz skolu. Direktore nezināja, ka manā rīcībā ir video, un teica, ka mana meita ir slikta mele. Kad paziņoju, ka man ir video no kabineta un pateicu, kas tur redzams, viņa lūdza piedošanu. Kad visi manu bērnu lika mierā, viņa sāka labi mācīties. Tagad es nolēmu video publiskot, jo skolā mācās manu draugu un paziņu bērni, kuri arī sūdzas par direktori," stāsta meitenes māte.

Izglītības iestādes direktora vietniece atteikusies atbildēt uz žurnālistu jautājumiem par konfliktu starp direktori un bijušo skolnieci.