Bērni
2019. gada 23. decembris, 06:04

Žurnāliste Eva Johansone iejutusies māmiņas lomā: "Orests aug liels, gudrs, skaists"

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Pērn oktobrī Latvijas Televīzijas žurnāliste Eva Johansone un viņas vīrs mākslinieks Voldemārs Johansons kļuva par vecākiem savai pirmajai atvasei – dēlam Orestam. Šobrīd Eva atgriezusies darbā Latvijas Televīzijā un žurnālam "Kas Jauns" stāsta, kā apvieno strādāšanu ar dēla audzināšanu.

Šis rudens Evai sācies ar pārmaiņām, jo pēc teju gada būšanas bērna kopšanas atvaļinājumā viņa atgriezusies darbā. „Mana ikdiena ir ļoti mierīga, jo nepavadu darbā astoņas stundas dienā. Kultūras ziņu formāts ir tāds pāris stundu koncentrāts. Kultūras vide man ļoti patīk, un kultūras notikumi ir tik izcili, ka gaišums ir ik dienas. Strādājot ziņu dienestā, būtu citādi – tur ir arī ne visai tīkama informācija,” paskaidro Johansone.

Viņa ar prieku stāsta, ka dēls Orests jau atzīmējis gada un divu mēnešu jubileju. „Orests aug liels, gudrs, skaists. Viss ir labi. Ar māmiņas lomu esmu apradusi. Nav nekādu auklīšu un bērnudārzu. Paši ar vīru ģimenē mēģinām tikt galā – palīdz arī mana mamma. Mēs šo laiku dzīvojam ļoti harmoniski. Tumšais rudens laiks pateicīgs tālab, ka var iekapsulēties un darīt savus radošos darbiņus,” saka Eva.

Savukārt, runājot par nākotnes plāniem, TV žurnāliste atklāj, ka jau pavasarī visa ģimene dosies uz trim mēnešiem uz Šveici, kur vīram darba pienākumi. „Vīrs radīs jaunus darbus, un man arī ir pāris projektu, ko tur īstenošu. Brauksim visa ģimene strādāt uz Šveici, līdzi ņemot arī mazo Orestu!” atklāj Johansone.