Kā Jūrmalā atjaunināt savu ķermeni un atgūt garīgo līdzsvaru. Žannas Dubskas skaistuma noslēpumi
Žanna Dubska atgūst spēkus Jūrmalā.
Cita pasaule
2019. gada 5. decembris, 12:00

Kā Jūrmalā atjaunināt savu ķermeni un atgūt garīgo līdzsvaru. Žannas Dubskas skaistuma noslēpumi

Jauns.lv

Stiliste, imidža dizainere un grāmatas Rīdzinieces noslēpumi autore, bet pats galvenais – spilgta un radoša personība – Žanna Dubska rūpes par sevi liek pirmajā vietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
„Kad dodos sava līdzsvara meklējumos, pastaigām un enerģijas atjaunošanai visbiežāk izvēlos Lielupi vai Ķemerus. Ja ar draugiem ejam ekskursijā, tad mans maršruts ved gar Jūrmalas arhitektūras pērlēm no Dzintariem līdz Dubultiem, lai parādītu unikālās 20. gadsimta sākumā būvētās vasarnīcas. Dažās autentiskās vasarnīcās var arī ieiet, piemēram, Aspazijas mājā Dubultos un šogad atjaunotajā Raiņa sētā Jaundubultos. Tad vedu uz Ķemeru nacionālo parku un Melnezeru. Kā nobeigums vienmēr ir kafejnīca vai restorāns,” pilsētas viesiem saka Žanna Dubska.

Tā kā viņas ikdiena ir notikumu pilna, enerģijas atjaunošana un balansa stiprināšana ir ļoti svarīga. Pēdējā laikā pārslodze lika par sevi manīt vairāk, tāpēc māksliniece devās uz Jūrmalu, lai atjaunotu savu ķermeņa, gara un prāta labsajūtu. Šī pilsēta ir ierasts Žannas galamērķis, kas vienmēr sniedz gaidīto harmoniju un piepildījumu.

Tikai kopā ar profesionāļiem iespējams rūpēties par savu ķermeni pilnvērtīgi, jo viņi spēj izvērtēt cilvēkā notiekošos procesus. „Lai piekoptu veselīgu dzīvesveidu, ir svarīgi izbrīvēt laiku ne tikai ceļojumiem, bet arī rehabilitācijai ķermenim un prātam. Tad viss tiek saregulēts un uzkopts, lai ķermenis, pilns ar enerģiju, var turpināt ceļu, kāds ir lemts vai kuru es izvēlos,” sajūtas pauž Žanna.

Rakstniece lielāko daļu viesošanās laika pavadīja rehabilitācijas centrā Jaunķemeri. Šī vieta Žannai ir ļoti mīļa, jo saistās ar skaistām bērnības atmiņām, kad 60.–70.  gados viņa kopā ar mammu devās uz rehabilitācijas centru, lai ar procedūrām uzlabotu veselību un palutinātu ķermeni.

Katra viesošanās rehabilitācijas centrā Jaunķemeri Žannai nes ko jaunu. Šajā reizē ārsti pastāstīja, ka cilvēka jaunība var ilgt līdz pat 65 gadiem. Centrā tiek piedāvāts daudz dažādu procedūru, bet māksliniece par sev vērtīgākajām atzīst dūņas, kas uzlabo locītavu darbību, un minerālūdeņus, kas, lietoti iekšēji, sakārto gremošanas orgānus, bet ārīgi – iedarbojas uz visu organismu kopumā. No fizioterapijas piedāvājuma viņai īpaši interesanta šķiet slinga terapija, kas palīdz atslābināties un izstiept muskulatūru, bet kā jaunumu Žanna izceļ smovey fitnesu, kas ļauj ķermenim uzturēt harmoniju, simetriju un pareizi sadalīt dinamisko slodzi.

Šajā viesošanās reizē Žanna lielu uzmanību veltīja ēdienkartes līdzsvarošanai un rūpēm par ķermeni, īpaši locītavām. „Mēs esam bioloģiskas būtnes, tāpēc mums neder tikai sintētika – vajag arī dūņas un minerālūdeni. Tikpat būtisks ir arī cilvēciskais faktors, kas ļauj notikt visiem procesiem. Dabas produkti ir tie, kas regulē mūsu organismu. Šeit tam tiek piešķirta ļoti liela nozīme,” ir pārliecināta imidža dizainere.

„Vitalitāti un skaistumu man ikdienā ļauj saglabāt trīs elementi – pareiza ēšana, laika iedalīšana sev un komunikācija ar dabu,” savu noslēpumu atklāj Žanna.
Ķemeru tīrelis ir vēl viens mākslinieces ļoti iemīļots galamērķis. Šajā unikālajā dabas objektā viņa tā enerģētiku bauda noteiktās stundās – saulei lecot un rietot. „Šie mirkļi ir tie, kuros var just vienotību ar dabu un savu zemi, just piederību unikālajam. Eiropā reti iespējams baudīt tik plašas, neapdzīvotas, klusas un tīras ekosistēmas ar retiem augiem un būtnēm un tuvu pilsētām,” uzsver stiliste.
„Katru nedēļu atrodu laiku savam līdzsvaram. Tam man ļoti palīdz enerģētiskas vai „spēka” vietas – tās mani uzlādē. Jūrmala var lepoties ar daudzām enerģētiskām vietām.” Pilsēta jau vēsturiski ir bijusi labvēlīga vieta relaksācijai un atpūtai, un šurp dodas cilvēki no visas pasaules, lai rūpētos par savu veselību.
Stiliste uzskata, ka katram ir jārūpējas par sevi, jo pretējā gadījumā cilvēks gluži vienkārši „nolietojas”. „Es savu ādu, muskuļus, asinsvadus un citas ķermeņa sistēmas uztveru kā tādu foršu kašmira apģērbu vai labus ādas zābakus, kurus vajag īpaši aprūpēt, apmīļot, tīrīt, pucēt un renovēt. Tāpat arī mašīnām vajag tehnisko apskati un apkopi,” ar savu viedokli dalās Žanna. „Sievietēm tas ir īpaši svarīgi, jo mēs dzīvē nesam skaistumu.”
„Kopš bērnības Jūrmalas gaisotne man asociējas ar svētkiem – Dzintaru koncertzāle, kafejnīcas un restorāni, skaisti ģērbti cilvēki. Te braucām pavadīt savu dienu, kas nozīmēja skaisti apģērbties un iet pastaigā pa pilsētas ielām, apmeklēt koncertu vai kādu kafejnīcu,” sentimentāla ir Žanna. „Joprojām tā man ir skaistākā pilsēta, kur doties ar draugiem, baudīt mākslu vai vienkārši padomāt par lietām un pabūt ar sevi.”