Bērni
2019. gada 20. novembris, 11:51

Ilinoisas piepilsēta sarīko dzimšanas dienas parādi trīsgadīgam puikam ar nedziedināmu slimību

Jauns.lv

Pēc tam, kad ārsti atklāja, ar kādu kaiti sirgst amerikānietes Britānijas Stinemanas dēliņš Nešs, retais ticēja, ka mazais puika izdzīvos ilgāk par 2 gadiem. Pagājušās nedēļas nogalē Nešam apritēja 3 gadi, un šiem svētkiem par godu vietējie sarīkoja veselu parādi, ziņo "CNN".

Mazais Nešs sirgst ar spinālo muskuļu atrofiju un smagiem elpošanas traucējumiem (SMARD). Tā ir ģenētiska slimība, kas izpaužas agrā bērnībā. Bērniem, kas sirgst ar šo kaiti, novērojams muskuļu vājums un pēkšņa nespēja elpot. Šī slimība nav izārstējama.

foto: Facebook / Brittany Stineman

Nešam šo slimību ārsti konstatēja 11 mēnešu vecumā. Toreiz ārsti vecākiem nedeva liekas cerības - puika nedzīvošot ilgāk par 2 gadiem. Septiņus mēnešus pēc diagnozes atklāšanas bērns nogulējis slimnīcā. Tomēr nu Nešs nosvinējis 3.jubileju.

Neša vājās imūnsistēmas dēļ viņam apkārt nedrīkst būt daudz cilvēku, tāpēc viņš nekad nav piedzīvojis īstu dzimšanas dienas ballīti. Pagājušajā svētdienā, Neša 3.dzimšanas dienā, apkaimes iedzīvotāji izlēma mazo puiku uzmundrināt, sarīkojot varenu dzimšanas dienas parādi.

foto: ekrānuzņēmums no video

"Viens no tiem faktoriem, kas viņam dzīvē pietrūkst, ir sociālais kontakts," stāsta Neša māte Britānija. "Viņš ikdienā nevar atrasties starp tik daudziem cilvēkiem, bet vakar šis tukšums tika aizpildīts."

Vairāk nekā stundu ilgajā parādē gar Neša māju Ilinoisas piepilsētā Linkolnšīrā piedalījās vairāk nekā 100 spēkrati, to skaitā arī ugunsdzēsēju un policistu auto. Parādē ar savu rotaļu mašīnu piedalījās arī Neša lielais brālis. "Tā bija maģiska diena," pēc notikušā stāsta Britānija. "Tā manī viesa lielāku cerību par to, kas gaidāms nākamajā gadā."

foto: Facebook / Bobby Stineman

Neša māte Britānija ir nodibinājusi bezpeļņas organizāciju "Smash SMARD" ("Sagrauj SMARD"), kas, sadarbojoties ar pētniekiem, meklē efektīvus ārstniecības veidus bērniem, kuri sirgst ar smago muskuļu un elpceļu slimību. Bērnu ārstēšanas mērķim organizācijai saziedoti jau 2 miljoni ASV dolāru.

foto: ekrānuzņēmums no video

Tēmas