foto: Shutterstock
Vīrieši tinderī patiesībā augstu vērtē arī sieviešu intelektu, liecina pētījums 
Tinderī tu drīksti būt gudra, secinājuši psihologi.
Attiecības
2019. gada 1. augusts, 06:01

Vīrieši tinderī patiesībā augstu vērtē arī sieviešu intelektu, liecina pētījums 

Jauns.lv

Vai patiešām vīrieši nemaz nevēlas iepazīties ar sievietēm, kuras ir izglītotākas nekā viņi paši? Jaunākais pētījums liecina par pretējo - vismaz populārajā iepazīšanās lietotnē “Tinder”, vietnē “Psychology Today” raksta psiholoģijas doktore Karena Vu.

Pētnieki Beļģijā izveidoja 24 profilus vietnē “Tinder” un apkopoja datus no 3600 citu lietotāju reakcijām (pozitīva vai negatīva reakcija jeb “swipe”, ziņas rakstīšana, atbildēšana, sarakstes ilgums u.c.).

Veicot datu izpēti, secināts, ka sievietes dod priekšroku izglītotākiem vīriešiem. Un interesanti, ka viņiem neizdevās atkārtot iepriekšējos pētījumos secināto, ka vīriešus atbaida pārāk gudras sievietes un viņi izvairās no dāmām, ir augstāks intelekts nekā viņiem pašiem. 

Tāpat arī pētniekiem neizdevās gūt apstiprinājumu iepriekšējos pētījumos secinātajam, ka cilvēki meklē partnerus, kuriem ir tāds pats vai līdzīgs izglītības līmenis kā viņiem pašiem. 

Šis pētījums gan neatspoguļo tendences, kas notiek, kad cilvēki sāk reālus randiņus. Taču sākotnējā “šķirošanas” periodā sievietēm tinderī patiešām nav iemesla izlikties dumjākām, lai tikai neatbaidītu potenciālo partneri, apliecina šis pētījums.

Tēmas