Sarkanās rokassprādzes maģija
2019. gada 12. jūnijs, 13:11

Sarkanās rokassprādzes maģija

Karlīna Timofejeva

Jau kopš seniem laikiem aproces valkā, lai pievērstu uzmanību roku skaistumam. Sievietes (un arī vīrieši) gadsimtu garumā ir valkājušas rokassprādzes gan kā dekoratīvus aksesuārus, gan valkātājas aizsardzībai. Šajā rakstu sērijā iepazīstināsim lasītājus ar dažādām rokassprādzēm un to “superspējām”, lai vieglāk varat atrast sev piemērotāko.

Pēdējo gadu laikā ir parādījusies mode valkāt ap roku sarkanu diedziņu.  Vai zināt, no kurienes tā nāk un ko sarkanie diedziņi dod?

Rietumu pasaulē sarkanā diega vai dzijas aproce kļuva populāra, kad fani to ieraudzīja uz popmūzikas ikonas Madonnas rokas.  Slavai ir spēks – pavisam īsā laikā sarkanu dziju varēja redzēt uz rokas daudziem cilvēkiem.  Tā kļuva par “piederības modei” simbolu. Mūsdienās šo tradīciju ir pārņēmusi jaunās paaudzes slavenība – dziedātāja Ariana Grande.  Arī uz viņas graciozās rokas var bieži redzēt sarkano rokassprādzi.  Bieži vien Arianas fani, valkājot šo rokassprādzi, pat neaizdomājas, ka tā ir kas vairāk nekā skaistuma lieta.

Austrumu pasaulē šādai rokassprādzei ir pavisam cita nozīme.  Daudzās austrumu reliģijās tiek uzskatīts, ka tai ir maģiskas spējas. 

Cilvēks, kurš nēsā sarkano diedziņu, bieži vien redz, ka viņa dzīve mainās uz labu – uzlabojas attiecības, rokassprādžu valkātāji atrod savas otrās pusītes, gūst panākumus karjerā, uzlabo savu finansiālo stāvokli un saņem aizsardzību pret visām nevēlamām lietām dzīvē.

Ķīniešu tradīcijās sarkanais diegs ir liktenis – tas saista divas personas ar augstāko mīlestības un savstarpējās uzticības spēku. 

Kad pienāk attiecīgais laiks, šie cilvēki satiekas un paliek kopā gan dzīves priekos, gan bēdās.  Pie tam tas attiecas ne tikai uz mīļotajiem vai laulātajiem, bet arī uz radiniekiem, draugiem un paziņām, no kuriem mēs mācamies un kas ienes ko labu mūsu dzīvē.

Hinduismā sarkanā diega rokassprādzi sauc par “kalava”. Tiek uzskatīts, ka tā sniedz dievišķo svētību, bagātību, labklājību un pārticību.

Jūdaismā un Kabalas mācībā šī aproce aizsargā no ļaunās acs, kas varot nodarīt ļaunu tikai ar skatienu.  Tā var palīdzēt cilvēkiem, kas vēlas atbrīvoties no negatīvisma savā dzīvē, iegūstot instrumentu labākai nākotnei.

Ticēt šim visam vai nē ir katra paša ziņā, BET, ja nu strādā?  Jebkurā gadījumā dizainiski skaista sarkana rokassprādze ar, piemēram, zelta bezgalības simbolu vai sirsniņu noteikti uzlabos valkātāja pašsajūtu.  Un, ja pašsajūta ir laba, arī dzīve izdosies!
www.jahonts.lv

Reklāmraksts veidots sadarbībā ar Jahonts