foto: Shutterstock
4 promiļu reibumā dzimušās lietuviešu meitenītes māte dzērusi visu grūtniecības laiku
Bērni
2019. gada 15. aprīlis, 17:07

4 promiļu reibumā dzimušās lietuviešu meitenītes māte dzērusi visu grūtniecības laiku

Jauns.lv

Klaipēdas universitātes slimnīcā Lietuvā jau piekto diennakti tiek novērota ļoti smagā stāvoklī esoša meitenīte un viņas mamma. Mazajai jau piedzimstot konstatēts 4 promiļu alkohola reibums. Mediķi neslēpj, ka mātes veselības stāvoklis joprojām ir smags, nācies cīnīties gan par zīdainīša, gan sievietes dzīvību, un priekšā vēl ilgs darbs, vēstī Delfi.lt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Slimnīcas vecākais ārsts profesors Vinss Janušonis portālam Delfi.lt atklāj - no Telšiem ievestā māmiņa bijusi piedzērusies un agresīva, taču mediķi steigušies glābt mātes dzīvību, tāpēc kādam ziņot par alkohola reibumā esošo dzemdētāju fiziski nav bijis laika. Pēc tam ārsti par šo gadījumu paziņojuši atbildīgajiem dienestiem.

Māmiņas veselības stāvoklis ir pietiekami smags, un no viņas uzvedības noprotams, ka sieviete bērnu nav vēlējusies.

Lietuvas medicīnas vēsturē šis gadījums ir teju vai sarežģītākais.

Pēc profesora Janušoņa Lietuvas medijiem teiktā, mazulīte, kura brīnumainā kārtā ir izdzīvojusi, diez vai augs, nejūtot nekādas sekas savā veselībā. 4 promiļu reibums pat pieaugušam cilvēkam var būt nāvējošs.

Klaipēdas universitātes slimnīcas ārstiem ir pamats domāt, ka māte ir lietojusi alkoholu visu grūtniecības laiku. Viņa nav arī saņēmusi pilnvērtīgu uzturu, tāpēc mazulim ņemtas analīzes arī saistībā ar citām iespējamajām saslimšanām, ne vien augļa alkohola sindromu.

Mātei tiek sniegta visa veida palīdzība - gan fiziskā, gan psiholoģiskā, apstiprina ārsts. Nav izslēgts, ka meitenītei tiks meklēti aizbildņi - uz laiku vai pastāvīgi -, ja māte palīdzību nepieņems un atteiksies audzināt bērnu pati.